Kezdőlap Hírek Tukán a paradicsomban

Tukán a paradicsomban

843
0
Toucan de Paradis

A Hermès 15 évvel ezelőtt meglepte az óraipart, amikor elkezdett svájci gyártású, manufaktúrás szerkezetű luxusórákat gyártani.

Nem mintha a márka teljesen új lett volna az óragyártásban: a Hermès 1978-ban hozta létre első óraosztályát Svájcban, amikor bemutatta az Arceau-t, amely máig az egyik jellegzetes vonala, de az, hogy a vállalat 2006-ban többségi részesedést szerzett a Vaucher Manufacture Fleurier-ben, megerősítette pozícióját a luxusórák autentikus szereplőjeként.
Toucan de Paradis Egy éven belül a márka bevezette saját automata alapkaliberét, és rangos szerkezetekkel ellátott csúcskategóriás darabok gyártójává vált. És a művészi, kézzel készített számlapok egyik legjelentősebb gyártójaként is megteremtette helyét az iparágban. A Hermès limitált kiadású métiers d’art darabjai komoly gyűjtői darabokká váltak, különösen azok, amelyeket a márka ikonikus sálmintái ihlettek. A legújabb a Toucan de Paradis, amelyet a brit művésznő, Katie Scott – aki stilizált botanikai és állatillusztrációiról ismert – Hermès számára tervezett sálja ihletett.
Az egzotikus tukán merész, trópusi színekben jelenik meg a zománcozott számlapra kézzel fűzött selyemhímzés aprólékos folyamatában. A technikát kizárólag a Hermès számára fejlesztette ki Agnès Paul-Depasse, egy szalma intarziaművész, aki korábban már számos darabot készített a vállalat számára. A japán Kiotóban, egy kimonószövő műhelyben tett látogatása annyira megihlette, hogy kidolgozta, hogyan lehet ezt a folyamatot egy óraszámlapon is megismételni.
Toucan de Paradis Minden egyes Toucan de Paradis számlap 500 egyedileg összeállított szálból áll, és egy teljes hétig tart a kivitelezésük. A fehérarany alapot először zománcozzák, majd a kézműves egy nagyon finom ecsettel természetes olajokkal kevert üvegporral vonja be, amelyet aztán több rétegben visznek fel, majd megszárítják és a kemencében kiégetik. A zománcozott felületek köré mélyedéseket vésnek a selyemfonal elhelyezésére, majd megkezdődik a szövés. Minden egyes szálat aprólékosan elhelyeznek és rögzítenek a helyére, hogy a fény megfelelő visszaverődése és a tökéletes szövés jöjjön létre.
A 38 mm-es Arceau tok a jellegzetes, aszimmetrikus kengyel alakú fülekkel 18 karátos fehéraranyból készült, a lünetta pedig 82 gyémánttal van kirakva. A házon belül H1912-es kaliberű automata óraművet tartalmaz. A szíj élénk, zanzibárkék borjúbőrből készült. A darabszám 24 darabra van limitálva. Ár kérésre.