Kezdőlap Hírek A „fenntartható” gyémánt felemelkedése

A „fenntartható” gyémánt felemelkedése

340
0
Fenntartható gyámántok gyámántok

Az fiatalabb generációk tagjai a klasszikus módszerekkel kitermelt gyémántokat egyre kevésbé keresik, és ehelyett fenntarthatóbb és környezetbarátabb lehetőségeket választanak.

De mik is pontosan azok a fenntartható gyémántok és miért hódították meg az ékszerek iparágát?
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy melyek a valóban fenntartható gyémántok, és miért örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek.

Fenntartható gyámántok gyámántokMik azok a fenntartható gyémántok?

A fenntartható gyémántokat laboratóriumban hozzák létre. Szintetikus gyémántok, mégis pontosan úgy néznek ki, mint az igaziak. Mivel laboratóriumban „növesztik” őket, ezért természetesen nem kell őket bányászni, ebből fakadóan pedig sokkal jobb választást képviselnek a környezetünk számára.
Ezek az ékszerek semmit sem vesznek el a föld természeti erőforrásaiból. Tudta, hogy évmilliókba telik amíg egy gyémánt kialakul? A bányászatuk jelenlegi sebességét figyelembe véve eljöhet az az idő, amikor a bolygó teljesen kifogy majd ezekből a drágakövekből. A fenntartható gyémántok ezért kulcsfontosságúak ahhoz, hogy ez a pontot soha ne érjük el és közben még ezeknek a csodás ékszereknek az viseléséről se kelljen lemondanunk.

Fenntartható gyámántok gyámántokMiért válnak egyre népszerűbbé?

Számos oka van annak, hogy a fenntartható gyémántok egyre népszerűbbek. Mivel a globális felmelegedés veszélyforrás a jövő generáció számára, ezért fokozódó nyomás nehezedik a globális vezetőkre, hogy csökkentsék szén-dioxid-kibocsátásukat. A fenntartható gyémántok előállítása a környezeti célok megvalósításának egyik igen előnyös módja lehet.
A fogyasztók olyan ékszerüzleteket keresnek, mint az F.Hinds, amelyek fenntarthatóbb és etikusabb gyémántokat kínálnak. Ezen gyémántok elkészítési módjukból fakadóan, kinézetüket tekintve azonosak a valódival. Ez pedig valóban elősegítette népszerűségük növekedését, mivel a fogyasztókat leginkább a gyémánt külleme foglalkoztatja.
Mindezek mellett a valódi gyémántok beszerzésének módja is nagy visszhangot váltott ki világszerte. Az afrikai gyémántbányászok sorsának napvilágra kerülése például világméretű felháborodást vont maga után. Ez pedig jelentős elmozdulást, kibillenést okozott az adott iparágban, így a vállalatok egyre inkább az etikusabb termelési gyakorlatokra összpontosítottak. A fenntartható gyémántok azonban még az etikusan bányászott drágakövekhez képest is egy jóval környezetbarátabb megoldást kínálnak.

Fenntartható gyámántok gyámántokA celebek is egyre inkább csatlakoznak az új divatirányzathoz.

Ezek után nem meglepő, hogy a hírességek is gyorsan átvették a fenntartható gyémántok által kínált tudatosabb irányzatot. Az ékszerekkel való díszítés mindig is népszerű módja volt annak, hogy a hírességek élvezhessék jelentős jólétüket. Tehát kik azok, akik előnyben részesítik a fenntartható megjelenést? A fenntartható ékszereket választó hírességek közül itt csak néhányat említenénk a teljesség igénye nélkül: Bindi Irwin, Penelope Cruz, Meghan Markle és Emma Watson. A férfiak mezőnyében pedig Leonardo DiCaprio az, aki évek óta jelentős befektetőnek bizonyul a fenntartható gyémántok piacán.
Összességében a fenntartható gyémántok egyre inkább beépülnek az „ékszer szektor” soraiba, ugyanis ezek az szemrevaló különlegességek segítenek megőrizni a föld természeti erőforrásait, miközben továbbra is ugyanolyan megjelenést és érzetet nyújtanak, mint a valódi társaik és nem mellékesen még az adott iparágat is forradalmasítják.

“Aranyos” hírességek:

Fenntartható gyámántok gyámántok