Kezdőlap Hírek Kultúra A mosoly országa

A mosoly országa

Fotók: Art&Lens Photography -
544
0

„Stephen Medcalf világszerte ismert rendezővel több, mint 10 évvel ezelőtt találkoztam egy marseille-i munkám során. Nagyon eredményesen dolgozunk együtt, személyében egy nagy tudású igen felkészült ugyanakkor emberi és művészi alázattal dolgozó elkötelezett alkotót ismertem meg. Amikor megkerestem őt egy potenciális együttműködés szándékával, gondolkodás nélkül igennel válaszolt…” – mutatott rá Kiss B. Attila, a színház főigazgatója arra, miért pont Stephen Medcalfra esett a választás.

A brit rendező először dolgozik Magyarországon, de nem ez az első találkozása A mosoly országával, hiszen pár éve rendezte meg az operettet a bajorországi Landestheatre Niederbayern színházban. „Ez az egyik kedvenc darabom, több mint egy operett vagy opera, ez egy nagyszerű zenés színházi darab. A legtöbb operett üzenet azt sugallja, hogy a szerelem valahogy utat tör magának, de A mosoly országának éppen az az üzenete, hogy a szerelem nem biztos, hogy utat talál magának. A darabban két teljesen különböző világ jelenik meg: Bécsben a jin, Kínában a jang világa. A fényekkel, formákkal, színekkel ezt a két különböző világot teremtjük meg a színpadon. Látni fogjuk, hogy Lizának mennyire nehéz megérkeznie ebbe a kínai világba, és fordítva Szu-Csongnak is a bécsibe.”

Az előadás díszleteit Túri Erzsébet, a jelmezeket Berzsenyi Krisztina tervezte. A koreográfiát a Harangozó-díjas, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett Bajári Levente, aki első ízben mutatkozik be a Budapesti Operettszínházban koreográfusként.

A mosoly országa című operett bemutatóját hármas szereposztásban, október 22-23-24-én láthatja a közönség a Budapesti Operettszínházban.