Kezdőlap Hírek A természet fonalai

A természet fonalai

291
0
Olga Prinku

Olga Prinku művész “a természetet használja fonalként”, hogy bonyolult, színekben és textúrákban bővelkedő virág-tüll hímzéseket hozzon létre. A moldvai hölgy kreatív virágokat, maghüvelyeket, bogyókat és más elemeket termeszt, amelyeket aztán maga gyűjt össze és szárít meg. A tartósított anyagot aztán egyszerű fehér tüll alapú karikákra tűzi, finom organikus elrendezéseket alkotva.

Olga PrinkuOlga Prinku fehér tüll alapként használva a szárított virágokat a hálószövetre erősíti, és bonyolult természeti motívumokat formáz, köztük virágmintákat, madarak figurális ábrázolásait, valamint egyedi hajtásokat.

Olga PrinkuSzámos darabja a kelet-európai folklórban gyakran előforduló képeket utánozza, amelyeket az észak-yorkshire-i művész a moldvai köztársaságban töltött korai életéhez kapcsol. Prinku botanikai kézműves munkáin belül tipográfiai karikákat is találunk, ahol a tartósított virágok monografikus elrendezésben vannak rendezve.

Olga PrinkuBár a művésznő megtalálta jellegzetes, tüllre fűzött virágos stílusát – amelynek védjegyeztetésén jelenleg is dolgozik -, nagyon nyitott a kísérletezésre, és kreatív folyamata nagymértékben a próbálgatásra és a tévedésre épül.

Olga PrinkuMielőtt tüllel dolgozott volna, Prinku számos anyagot kipróbált, többek között dróthálót és laza kötött zsineget, amelyeket később túl dominánsnak talált ahhoz az áttetsző, finom esztétikához, amelyet elképzelt.

Olga PrinkuA virág-tüll hímzéssel kapcsolatos ismereteinek terjesztése érdekében a művésznő workshopokat tart és oktatóprogramokat kínál a mestersége iránt érdeklődőknek.

Olga PrinkuNagyon aktív az Instagram-oldalán is, ahol képeket és videókat is közzétesz alkotásairól, amelyek minden színben, formában és méretben pompáznak. Prinku emellett “szárított virághímzés” címmel könyvet ad ki, amely 2021 októberében jelenik meg a Quadrille/Hardie Grant kiadónál.