Kezdőlap Hírek Kultúra “Budapest bámészko” – álmélkodások Kováts Krisztával

“Budapest bámészko” – álmélkodások Kováts Krisztával

Fotók: Bege Nóra -
47
0

2023. november 9-én „Budapest bámészko” címmel kerül színre Kováts Kriszta és Nádasdy Ádám közös estje a Madách Színház stúdiójában. Az alcíme: budapesti legendák dalban és prózában, ez egy korábbi anyag felújítása, melyet most ismét színpadra álmodott a két művész.

A cím az egyik dal szövegéből való, Gallai Péter és Fábri Péter „Lófrálni még” című régi dalából, amit Kováts Kriszta ma is így gondol: „Addig jó, ameddig álmélkodunk / míg bámészko, bámészko, bámészkodunk.” Mert nagyon jó újra és újra rácsodálkozni a városra.”

2014-ben, az album megjelenésekor többek között a Madách Színházban is koncertezett vele a művésznő, ezúttal azonban Budapest 150. születésnapja az apropó. „Az Erzsébetvárosi Önkormányzattól korábban nyertem egy Pro Artis Erzsébetváros díjat, azóta megmaradt ez a jó kapcsolat, ezért is támogatják a koncertet, amit a Madách Színház ismét befogadott.”

Az alkalomra ismét összeáll a Kováts Kriszta Kvintett és egy kávéházi miliőben zenélnek, ahol Nádasdy Ádám egy kávéházi asztalnál ülve mesél majd a bensőséges, intim hangulatú előadáson. Az elhangzó dalok szerzői Gallai Péter, Vedres Csaba és Wolf Péter és természetesen a szövegeket a művésznő férje és munkatársa, Fábri Péter jegyzi. A téma Budapest, a budapesti emberek, a budapesti kulturális és hétköznapi élet, megidézve akár Domján Editet, akár Seress Rezsőt – vagy a Thököly úti asszonyt, a szobrot, „aki” egy erkélyen állva néz a távolba, mindörökre hazavárva háborúba indult férjét.

Dalban és prózában egyaránt a sokféleség jellemzi az előadást, szó lesz olyan írókról, mint Molnár Ferenc és Rejtő Jenő, de felhangzanak olyan örök slágerek is, mint „A híd felé”, vagy az „Elvarázsolt kávéház”.

További információ és jegyvásárlási lehetőség a Madách Színház honlapján található.