Kezdőlap Hírek Gasztro Anya a konyhában – Ételmentés

Anya a konyhában – Ételmentés

319
0
Anya a konyhában

Lassan el is felejtjük a Húsvétot, ami a sonka- és tojásmérgezések emlékét tekintve többségünket annyira nem is bánt. Azt hiszem, mindannyian ismerjük az ünnepi hétvégét követő „hű, van még egy darab sonka”, „maradt vagy tíz darab főtt tojás” vagy a „csináljunk valamit a száradófélben levő sütiből” – problémakört, de azért hetekkel később ez a kérdés már viszonylag ritkábban merül fel.


Nem úgy Adélnál, aki egy egyszerű, mégsem magától értetődő módszert mutat most meg nekünk. Íme:

Sonkás rakott tészta – húsvéti maradékból

SonkásMég húsvét után lefagyasztottam egy darabka megmaradt sokát, ami most egy finom ebédként végezte.

Hozzávalók:
1csomag tészta
sonka (a pontos mennyiség: amennyi maradt)
1 nagy doboz tejföl
2 dl tejszín
2 tojás
pár szál újhagyma
só, bors, fűszerek
sajt ízlés szerint

A tésztát odatesszük főni, közben a többi hozzávalót előkészítjük.
A sonkát felkockázzuk, és egy kevés zsiradékon megpirítjuk. A tejfölt, a tejszínt, a tojásokat egy nagy tálban összekeverjük, fűszerezzük. Belekeverjük a sonkát, egy marék apróra vágott újhagymát, egy marék reszelt sajtot. Amikor megfőtt a tészta leszűrjük, és a sonkás keverékhez adjuk. Jól összeforgatjuk, és egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt hőálló tába borítjuk.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben pirulásig sütjük.
Sonkás