Kezdőlap Magazin 2020-1 Arcápolás virágba borulva

Arcápolás virágba borulva

Fotók: Zsólyomi Norbert -
1548
0
Toman Szabina

Tomán Szabina elindította a Toman Beauty vonalat, és megalkotta első hidratáló krémét

Az idei év mindenkit próbára tett, nem volt könnyű helyzetben Tomán Szabina sem, aki éppen a koronavírus első hullámának közepén fejezte be első hidratáló krémének fejlesztését. A termék bemutatója is késett a lezárások miatt. Szabina azonban nem csüggedt, jövőre érkezik a hidratáló krémet tökéletesen kiegészítő arcpermet. A fejlesztés folyamatáról, a szépségápolásról, és a további tervekről beszélgettünk.

Toman SzabinaElég egy krém ahhoz, hogy fiatalok maradjunk?

Biztos, hogy nem, de tény, hogy egy kiváló krém segít minket a megújulásban, frissességünk megőrzésében. A szépség szerintem is belülről kezdődik. Fontos, hogy helyesen táplálkozzunk, elegendő folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe. Lényeges az is, hogy mennyire vagyunk optimisták, mennyit mosolygunk. Hiszem, hogy a nevetőráncok nem öregítenek! És persze az sem mindegy, hogy milyen arckrémmel ápoljuk bőrünket. Én egy olyan komplex hatású, sejtregeneráló, hidratáló arckrémet szerettem volna megalkotni, amely modern hatóanyagok alkalmazásával segíti bőrünk feszességének visszaállítását.

Hogy találtál megfelelő gyártót?

A gyártó kiválasztása nekem mindig egy nagyon hosszú folyamat, és rendkívül körültekintő vagyok benne. Svájcban nézelődtünk, és ez nem volt számomra kérdés, mert nekem az az ország egyet jelent az orvostudomány és a szépészet összekapcsolódásával. A legmagasabb minőségű kozmetikai termékeket ők állítják elő. Fellegvára Svájc ennek az iparágnak. Szike nélkül, az új elvárásoknak ők képesek a leginkább megfelelni. Maximális volt a bizalmam feléjük. Olyan szigorú rendszerben vizsgálják be a hatóanyagokat, a kész terméket, azt, hogy a termék és aztán maga a csomagolás együtt hogyan reagál egymásra, nem oldódik-e esetleg ki valami a tégelyből, ami rontja a krém minőségét, vagy szennyezi azt, hogy nem is csoda, hogy több év fejlesztés eredménye a Bloom-me arckrém.

Toman SzabinaHogyan zajlik a fejlesztés folyamata?

Először is megnézik azt, hogy a mi brandünk milyen értékeket képvisel. Megnézik a már meglévő termékeinket, mert ehhez igazodik az is, amilyen a krém lesz. A Toman számára a természetesség alapérték. Diétás termékeink ma már nem tartalmaznak aszpartamot, jövünk ki növényi fehérjékkel, azon az úton járunk, ami már a kozmetikai iparban is jelen van egy ideje. Így amikor kértek arra, hogy készítsek nekik egy black listet, mi az, amit határozottan elutasítok, nem lepődtek meg a válaszaimon. Az állatokon való tesztelést határozottan elutasítottam, és az is fontos volt számomra, hogy természetes illatanyagok és színezékek kerüljenek a termékbe. Így tudtuk elérni, hogy ez a krém 92%-ban természetes alapanyagok felhasználásával készült, állatkísérletmentesen, génmanipuláció nélkül. Csak az állagjavító, illetve a vivőanyag az, ami a 100% természetességből elvesz.

Milyen hatóanyagok kerültek a krémbe?

Két dolgot emeltem ki. Az őssejteket, és a magas C-vitamin tartalmat. Ezután a gyár megjelölt nagyjából 15 féle növényt, amiből ez kivonható. Így találtunk rá a Mythos Vita aktív hatóanyagra, mely több éves tudományos kutatómunka eredménye: a növényi őssejtek és a távol-keleti kiwibogyó-kivonat óvja a sejteket az oxidatív stressztől, segít megőrizni azok fiatalságát és javítja anyagcseréjüket.
Toman SzabinaA krémben vannak még biotechnológiai eljárásokkal előállított biofermentált peptidek, ezek serkentik a kollagén és elasztin rostok termelődését, fokozzák a kollagénszintézist, ezzel lassítva a sejtek öregedését, valamint támogatják a hatóanyagok maximális felszívódását. Található még a krémben növényi retinol, mely serkenti a kollagéntermelést és felgyorsítja a hámsejtek természetes megújulási folyamatait, ami ragyogó, feszes bőrt eredményez. Ki kell emeljem még a hialuronsavat, melynek legfontosabb tulajdonsága, hogy saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni, így intenzív hidratáló hatású. Kisimítja, feltölti, puhává és rugalmassá teszi a bőrt, ráadásul a bőr természetes védőrétegét is erősíti és gyulladáscsökkentő hatása is van. Az afrikai karité fa termésének magjából kivont Shea vajról se feledkezzünk meg! Édes illatú hidratáló, amely gyorsan felszívódik a bőrbe, megnyugtatja, valamint sokoldalúan segíti megszüntetni a bőrproblémákat.

Toman SzabinaEgy krémnél az állaga és az illata is nagyon fontos. Itt is voltak komoly elvárásaid?

Könnyű állagú krémet szerettem volna, amit nyáron, napközben is jó viselni. Az illat kiválasztása egy nagyon érdekes folyamat volt. Legalább 8 hónapot vett igénybe, kaptam az illatmintákat folyamatosan. Citrusos legyen, vagy testesebb karakterű, és aztán egyszer csak eszembe jutott az anyukám, aki egy állagra egyébként nehezebb krémet használt. Azt a bizonyos kék alumínium dobozban kapható krémet, amit szerintem sokan ismernek. Sosem felejtem el ezt az illatot. Ezt szerettem volna valahogy újra meglelni, nem csak állagra, de valahogy érzetre is könnyedebb változatban. Nagyon jó érzéseket kelt bennem, amikor magamra kenem.

Toman SzabinaNeked ez egy csodakrém? Minden nap használod?

Természetesen önmagában egyetlen krém sem tesz csodát, mi is kellünk hozzá, ezt említettem már. De az biztos, hogy a Toman Bloom-me simábbá, tömörebbé és fiatalosan ragyogóvá, rugalmassá teszi a bőrt, miközben sosem lesz zsíros érzetünk, könnyebben legyőzzük az esetleges bőrirritációkat, védve leszünk a külső hatások ellen, 24 órán keresztül. Én minden nap használom, és a következő év terméke pedig még kényelmesebbé teszi majd a felvitelt. Egy arcpermet lesz, amit úgy kell majd használni, hogy nappalra összekeverjük a krémet a permettel. Ez egy sokkal könnyebb állagot eredményez majd. Éjszakára pedig nyugodtan használhatjuk majd a krémet önmagában. Tényleg úgy gondolom, hogy az arc újra kivirágzik ettől a krémtől! Ezért is választottuk a Bloom-me nevet.