Kezdőlap Hírek Kultúra Az ajtó – Nemzeti Színház

Az ajtó – Nemzeti Színház

706
0
Az Ajtó

2021. augusztus16-án a Gyulai Várszínházban tartott szabadtéri bemutató után szeptember 16-án immár a kőszínházi bemutatóra is sor került a Nemzeti Színházban, mely Szabó Magda Az ajtó című regényének színpadi adaptációja.

Az AjtóA rendező, Szabó K. István rendkívül letisztult színpadképbe, viszonylag kevés díszlet közé helyezte a darabot, ennek mintegy ellenpontjaként a világításra, különböző fényekre helyezte át a hangsúlyt, amely a látványt változatossá, különlegessé teszi.
Az AjtóA közel 40 nyelvre lefordított könyv alaptörténete egy asszony életének egy részlete, Emerencé, akiről semmit nem tudni, mivel egy mindig csukott ajtó mögött éli életét, ahová senki nem pillanthat be.

Az AjtóA Nemzeti Színház előadásában Emerenc szerepében Udvaros Dorottya, Magdaként Söptei Andrea, az írónő férjeként Rubold Ödön lép színre.
Az AjtóA szeptemberi és októberi előadások időpontja, valamint a további részletek megtalálhatóak a színház honlapján.
Az AjtóNem tudok elmenni amellett, amit a fotóspróbán tapasztaltam: a sajtó egy munkatársa eljön, beül az első sorba, majd az előadás közben békésen cseveg valakivel a messengeren.

Az AjtóNem fogom megérteni, azt gondolom, ilyen fokú arcátlanság egyszerűen felháborító, főleg attól, aki elvileg egy sajtóorgánumot képvisel.
Az Ajtó