Kezdőlap Hírek Gasztro Beltéri gyógynövénykert

Beltéri gyógynövénykert

398
0
Tablefarm

A legtöbb házi szakács szeretne friss zöldségekhez hozzáférni a főzés folyamatában, de a növények számára szükséges, ideális körülmények fenntartása nem minden esetben kivitelezhető könnyedén.

A „tablefarm” azaz az „asztalfarm” egy intelligens kert, amelyet kifejezetten beltérre terveztek és úgy alakították ki, hogy levegye a kis zöldségek és gyógynövények ápolásával járó gondokat a vállunkról azáltal, hogy a fényt és a vizet önmagától adagolja az ízletes növendékek számára.
TablefarmAz asztalfarm egy apró kert, amelyet „mikro-zöldnövények” kinevelésére és betakarítására terveztek. Ezek lehetnek gyógynövények vagy zöldségek amelyeket nem sokkal a csírázásuk után, közvetlenül az első levelük kihajtását követően szednek le. A tápanyagok koncentrációja ezekben a kis növényekben akár 260-szor nagyobb lehet, mint a teljesen kifejlett társaikban, ami azt is jelenti, hogy a levesre vagy tésztára szórt apró, maroknyi adag, meglehetősen nagy dózisban tartalmazhat az egészséges étrend szempontjából elengedhetetlen anyagokat.

TablefarmA tablefarm alapját a vetőmag-párnái adják, amelyeket a talajmentes termőágyra kerülnek, és vastag hidroponikus szubsztrátból és vékony szövetrétegből állnak, amelyek elősegítik az ideális távolságtartást és a vízfelvételt a magok számára. Ezeket megszórhatjuk retek, amaranthus, koriander, káposzta, vízitorma vagy kelkáposzta maggal, és a tablefarm alkotóinak ígérete szerint ez a paletta hamarosan újabb lehetőségekkel bővül majd.
Az ültetés után a magok egy passzív öntözőrendszerre támaszkodnak amely nem túl meglepő módon a vetőmagok alatt kapott helyet és csupán heti egy újratöltést igényel. Ha a házi farmunkat csatlakoztatjuk a hálózathoz és bekapcsolva tartjuk, akkor a beépített fényerőszabályzóval ellátott LED-nek hála a napfényt és a sötétség periódusainak problémája is meg lesz oldva, hogy a magoknak optimális feltételeket között növekedhessenek.
TablefarmEnnek eredményeként a „mikro-zöldek” hét-tíz naponta betakarításra kerülhetnek,majd igény szerint fel lehet őket szeletelni és az ételeinkhez adagolni az íz, a frissesség és az egészséges tápanyagtartalom növelése érdekében. Az üres tablefarmot ezután új vetőmagokkal lehet feltölteni, amelyek havonta egyszer érkeznek egyenesen az ajtónk elé egy előfizetéses szolgáltatáson keresztül, mindegyik három darabos kiszerelésben amelynel az ára 15 USD, azaz 4400 HUF
Az asztalfarm fémes fekete, bézs, rózsa és menta kivitelben elérhető.