Kezdőlap Hírek Kultúra Bemutató és illusztris szólisták a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál

Bemutató és illusztris szólisták a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál

Fotók: Liszt Ferenc Kamarazenekar -
206
0

Két illusztris szólistával: Gottlieb Wallisch-sal (zongora) és Pálfalvi Tamással (trombita), valamint egy várva várt karmester-vendégmuzsikussal, Mathieu Herzoggal (brácsa) február 15-én lép színpadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A 16 tagú együttes karmesterrel kiegészülve játszik a különleges estén, ahol először hangzik el Magyarországon Mario Pilati zongorára és kamarazenekarra írt Szvitje.

A sokszínűség jegyében hívta meg a Liszt Ferenc Kamarazenekar vendégelőadóit a február 15-i koncertre. A szólistáikat jól ismerik, szoros a művészi kapcsolat, hiszen korábban is dolgoztak már együtt, sőt mindkét művésszel készítettek egy-egy közös lemezt. Emellett Pálfalvi Tamás nemcsak mint szólista, hanem több koncerten, mint zenekari művész közreműködött a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenyein.

A magyarországi bemutatóként elhangzó Pilati-szvit Gottlieb Wallisch zongoraművész javaslatára került be a műsorba. Izgatottan várják, elnyeri-e a budapesti publikum tetszését. “Megpróbáljuk a hagyományokat őrizni, azokat az emblematikus darabokat, amiket nagyon sokat játszunk, repertoáron tartjuk. Emellett az átiratokra helyezzük a hangsúlyt és olyan különlegességekre, mint a Pilati-darab” – mondta Tfirst Péter koncertmester.

Közreműködik:
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Gottlieb Wallisch (zongora), Pálfalvi Tamás (trombita)
Vezényel és brácsán közreműködik: Mathieu Herzog
Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter

Műsor:
Beethoven: f-moll vonósnégyes, op. 95
Mario Pilati: Szvit zongorára és kamarazenekarra
Janáček: 1. vonósnégyes „Kreutzer-szonáta”
Sosztakovics: c-moll versenymű zongorára és trombitára, op. 35