Kezdőlap Hírek Kultúra Cinemira videóverseny

Cinemira videóverseny

115
0

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023. Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal karöltve VIDEÓVERSENYT hirdet 20 év alatti fiataloknak. Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Videoklip és LEGO nevezéseknél olyan menő zsűri dönt majd a nyertesekről, mint Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin a MOME-ról, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger. A Mobilbalatonos kisfilmeknél pedig hamarosan kiderül, hogy Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg mellett ki választja majd ki a legjobbakat. A nevezési határidő május 26. A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. A legjobb Balatonos alkotásokat június 10-én nagyvásznon levetítik a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023. Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film a Fesztivállal karöltve videóversenyt hirdet, melyre maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni. 20 év alatti fiatalok alkotásait várják, immár három kategóriában.
A filmek legyenek egyediek, személyesek, legyenek benne gondolataitok, érzések. Egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat. Bővebb információ a https://www.cinemira.hu oldalon található. A filmet csak fel kell tölteni egy linkre, vagy drive-ra és május 26-ig elküldeni a következő címre: cinemira.mobilbalaton@gmail.com!
Az előzsűri által kiválasztott legjobb filmek alkotói nagyvásznon nézhetik meg filmjeiket és személyes visszajelzést kapnak a szakmai zsűritől. A Balaton témában készült filmeket június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémben, míg a Videóklip és a LEGO filmeket októberben a Cinemira Gyerek és Ifjúsági Filmfesztiválon vetítik. A legjobb 3 film olyan értékes filmes és Balatonos díjakat nyer, mint:
• 4 fős élményvitorlázás az ÉlményBalaton.hu felajánlásával Alsóörsön
• Családi belépőjegyek a bakonyi Sobri kalandparkba www.bakonyikalandpark.hu/jatek
• VIP jegy a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválra
• LEGO készletek
• CINEMIRA vászontáska teletöltve Balaton szelettel

A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. Fogd hát a mobilodat, engedd szabadon a fantáziádat és már indulhat is a forgatás!