Kezdőlap Hírek Kultúra Cintányéros cudar világ Zágrábban

Cintányéros cudar világ Zágrábban

Fotók: Várady Nikolett -
30
0

Január 26-án pénteken este Cintányéros cudar világ címmel adtak nagyszabású operett gálát Zágrábban a Budapesti Operettszínház művészei. A nagy sikerű előadásra a zágrábi Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ megnyitásának 10 éves évfordulója alkalmából került sor a horvát főváros impozáns kulturális, művészeti központjában, a Histrionski domban.

Horvátország és Magyarország hivatalosan 1992. január 18-án vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot. A mindkét ország számára jelentős esemény 30. évfordulója alkalmából 2022. január 18-án az Eszéki Horvát Nemzeti Színház (Hrvatsko Narodno Kazalište u Osijeku) és a Budapesti Operettszínház közös rendezésében színre került, A zene hídján című operettgálával ünnepelt Eszéken. A mindkét színház életében kiemelkedő együttműködés folytatásaként 2022. január 25-én este a Budapesti Operettszínház adott otthont a két teátrum nemzetközi operettgálájának, mintegy erősítve és új szintre emelve a két nemzet közötti kulturális kapcsolatokat. Miután mindkét nép rendkívüli kulturális értékekkel dicsekedhet, szükségünk van hidakra, amelyek összekapcsolják a horvátokat és a magyarokat, hogy a barátság jelen idejűvé váljon és folytatódjon. „Látogassuk meg egymást, keljünk át a hidakon és építsünk újakat!” – fogalmazott tavaly Horvátországban Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Ennek a hídnak volt újabb építő köve az Operettszínház zágrábi előadása pénteken. A Budapesti Operettszínház művészeit különleges szeretettel veszik körül Zágrábban a horvát és a magyar nézők egyaránt, az operettirodalom legszebb gyöngyszemeit több nyelven is előadó művészek óriási sikert arattak, amit a nemzetközi közönség hosszan tartó ovációval honorált.