Kezdőlap Hírek Kultúra Duna Újévi Gálakoncert

Duna Újévi Gálakoncert

Fotók: Mi Nők Magazin -
252
0

A RaM Színház bemutatja az egyedülálló látványvilággal színpadra állított Duna Újévi Gálakoncertet a Duna Szimfonikus Zenekar és a Virtuózok közreműködésével.
A RaM Színház by Freelusion ünnepi élményprogrammal köszönti az Újévet. A színház január 2-án 19 órakor a Duna Szimfonikus Zenekar nagyszabású gálakoncertjével, eddig nem látott, egyedülálló látványvilágú összművészeti – fény és zene – produkcióval nyitja meg a 2022-es esztendőt, ezzel megalapozva a klasszikus zenei élményekben gazdag évkezdést. A koncert fényét emeli, hogy közreműködőként fellépnek a Virtuózok fiatal tehetségei – név szerint Lana Zorjan – hegedű, Bánkövi Bence – cselló és Lugosi Dániel Ali – klarinét.
A zenekart a Kossuth- és Prima Primissima-díjas, Érdemes művész karmester, Kovács János vezényli. Az est a Freelusion fantasztikus, hazánkban egyedülálló vizuális látványvilágával válik még emlékezetesebbé, ahol a dallamok valósággal életre kelnek.
Az 1961-ben alapított Duna Szimfonikus Zenekar fennállása óta megannyi rangos hazai és külföldi hangversenyen kápráztatta már el a közönséget. Számos magyar vendégművész és külföldi világsztár lépett már a fel zenekarral, ezúttal pedig a Virtuózokkal karöltve örvendeztetik meg újra a közönséget.
Jegyek kaphatók a helyszínen, illetve a Jegy.hu online jegyirodában.

Műsor:
Modeszt Petrovics Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen
Camille Saint-Saëns: Bevezetés és rondo capriccioso, op.28
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, op.33
John Glenesk Mortimer: Carmen-fantázia
Giuseppe Verdi: Traviata – 1. felvonás – előjáték
Donato Lovreglio: Traviata-fantázia
ifj. Johann Strauss: Császárkeringő
ifj. Johann Strauss: Mennydörgés és villámlás – gyorspolka
ifj. Johann Strauss: Kék Duna – keringő
ifj. Johann Strauss: Éljen a magyar! – gyorspolka