Kezdőlap Hírek Kultúra Egy szoknya, egy nadrág

Egy szoknya, egy nadrág

Fotók: Farkas Krisztina -
674
0
Egy szoknya, egy nadrág

Aligha kell bárkinek is elmesélni, hogy miről szól az Egy szoknya, egy nadrág című darab. Aki valaha is látta a megegyező című filmet, soha nem felejti el Latabár Kálmánt, amint gazdag spanyol özvegyként elcsábítja a filmbéli szerelmének udvarolni próbáló grófot. A feledhetetlenség ezúttal is garantált.


Egy szoknya, egy nadrágA mindenki által ismert klasszikus színdarabot ezúttal Bodrogi Gyula rendezésében és Bóbis László koreográfiájával állította színpadra a József Attila Színház.

Egy szoknya, egy nadrágA bemutatót 2021. szeptember 11-én tartották, a siker a várakozásoknak megfelelően hatalmas volt.
Egy szoknya, egy nadrágA mű ezen változata nem akar mindenképpen modern és „mai” lenni, a rendezésbe nem kerültek bele sem a napi politikai élet, sem a celebvilág aktuális pletykái, megmaradt annak, ami eredetileg: egy szórakoztató, vidám és tökéletes kikapcsolódást nyújtó előadásnak.

Egy szoknya, egy nadrágÉs ez a mai színházi világban komoly ritkaságnak számít.
Egy szoknya, egy nadrágMeg kell említeni, hogy a főszereplők közül többen a József Attila Színház újonnan szerződtetett fiatal tehetségei: a Pintér Ibolyát játszó Kulcsár Viktória, a Sóvári Pétert megformáló Horváth Sebestyén Sándor – aki elképesztő érzékkel találja meg azt a pontot, ahol a nem enyhén paródiába hajló „női” alakítása még végtelenül szórakoztató, de egyáltalán nem túl sok -, és a portás szerepében Lukács Dániel.

Egy szoknya, egy nadrágA többi szerepben láthatjuk még Fehér Annát, Kocsis Juditot, Ujréti Lászlót és Zöld Csabát is.
Egy szoknya, egy nadrágÉrdemes figyelni a színház műsorát és jegyet vásárolni az előadásra.

Egy szoknya, egy nadrág

Egy szoknya, egy nadrág