Kezdőlap Magazin 2021-2 Egyszerűen nem bírom ki könyv nélkül!

Egyszerűen nem bírom ki könyv nélkül!

Fotók: Balogh Róbert, Szabó Diána -
524
0
Szabó Diána

Szabó Diána csinos, kedves szőke lány, a közösségi médiában ismert véleményvezér, az Instagramon több mint huszonkétezer követője van. A sors különleges adománya, amikor a külcsín és a belbecs azonos értéket képvisel. A @diakonyvklubja és a @diana.szabo oldalakon könyvújdonságokat, rendszeresen aktuális tudományos és ismeretterjesztő műveket mutat be. Az alábbi beszélgetésből az is kiderül, hogy ezeket a műveket nemcsak ajánlja, hanem valóban elolvassa. Természetesen arról is szót ejtünk majd, hogy mi a titka Dia fittségének.

Rojkó Annamária:  Az Insta oldaladról úgy tűnik, hogy az olvasás a mindennapjaid elválaszthatatlan része, hiszen nagyon gyakran frissíted a könyvajánlóidat. Akik ismernek, tudják, hogy közben fitneszedzőként dolgozol. Nehezen tudom elképzelni, hogy olvasással kezded a napot.

Szabó Diána: Pedig mindig azzal nyitok. Mielőtt fölkelek, olvasok egy kicsit, a kávé csak ezután következik. Mindig van a kezem ügyében egy tudományos, és egy könnyedebb olvasmány.

– A koronavírus-járvány alatt a szokásosnál bizonyára több időd jutott a könyvekre, hiszen bezártak a konditermek.

– Ha jól belegondolok, szerintem ugyanannyit olvastam, mint azelőtt. Szeretem, ha rendszer van az életemben, ezért általában beosztom az időmet. Amikor otthon voltam, felborult a jól kialakult napirend. Igaz, hogy nem kellett időre beérnem, kevesebbet dolgoztam, és hébe-hóba – attól függően, hogy ki mikor ért rá – tartottam néhány online edzést, mégis kissé szétcsúsztak a dolgok. Sokan nem nézik ki belőlem, de nagyon „kocka vagyok”, kedvelem a számítógépes játékokat. Gyerekkorom óta szeretek otthon lenni és elmerülni a gondolataimban. Így azután azt vettem észre, hogy amikor rendszeresen járok edzést tartani, ugyanannyit, vagy talán még többet is olvasok, mint a járvány időszakában.