Kezdőlap Hírek Kultúra Elkaplak!

Elkaplak!

Fotók: Fővárosi Nagycirkusz -
336
0

A korábbi évek hagyományait követve a nyugdíjas artistaművészek megsegítésére szervezett “Elkaplak!” című gálaesten ingyen lépnek fel a Csillagtánc című előadás művészei, felajánlva a teljes bevételt az idős artistáknak.
Jövőt építeni a múlt tisztelete és folyamatos ápolása nélkül nem lehetséges. E mottó jegyében kerül sor idén is egy különleges cirkuszi gálára. A Fővárosi Nagycirkusz és az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete által közösen szervezett gálaest sokkal több, mint egy kulturális-művészeti esemény: őszinte példamutatás a gondoskodásra. Ez az önmagán túlmutató üzenet példájával kihat szemléletmódunk egészére: a sikereik csúcsán járó fiatalok, az aktív artistapályájuk közepén lévő következő nemzedék tagjai gondoskodnak azokról, akiktől tanultak, akiknek köszönhetik a szakmájuk mesterfogásait, tiszteletét és szeretetét. Ezt az üzenetet erősíti, hogy a gálaműsor létrejöttében közreműködő valamennyi résztvevő – a porondostól a zenészig, az istállómestertől a fellépő világsztárokig – ingyen dolgozik.
Ilyenkor karácsony előtt jó, ha megállunk egy pillanatra, és köszönetet mondunk azoknak a veterán mestereknek, akiktől tanultuk a szakmát, a művészetet, akik tanácsaikkal vagy példamutatásukkal irányt mutattak nekünk. Segítettek, hogy egy fogás tökéletes és biztonságos legyen, egy trükk fejlődni tudjon, tehetséges és szépreményű tanoncból kiváló és sikeres, és nem utolsó sorban boldog, az életet minden ízében örömmel megélő artisták váljanak.
Megkérünk minden művészetkedvelőt, hogy váltson jegyet erre a különleges előadásra, akár – a megszokottól eltérő – emelt helyárral. A teljes bevétel közvetlen kiosztásra kerül azoknak az idős artistaművészeknek, akik aktív életpályájuk hosszú évein keresztül a magyar cirkuszművészet és hazánk jó hírnevét építették szerte a világban, és most gyakran szerény anyagi körülmények várják a karácsonyt.
Nem feledkezhetünk meg azokról, akik egykor elindítottak minket a pályánkon, és akik akkor a fülünkbe súgták: „Repülhetsz, ELKAPLAK!” Ne engedjük őket se leesni.

Az előadás Fővárosi Nagycirkuszban, 2021. december 5-én 15 órakor látható.