Kezdőlap Hírek Kultúra Ez már feltámadás

Ez már feltámadás

Fotók: Budapesti Operettszínház -
514
0

Korábban az online térben volt látható, az ünnepi hétvégén, március 13-án azonban „élőben” tűzi műsorra a Budapesti Operettszínház Szilágyi Enikő Trianoni emlékestjét.

Az előadás 2020-ban eredetileg a trianoni békediktátum aláírásának centenáriumára készült, Magyarország szétdarabolásának tragikus következményeit dolgozza fel magyar klasszikus és kortárs irodalmi művek alapján. Hosszú évtizedeken keresztül nem esett szó sem az iskolákban, sem az egyetemeken, egyáltalán az oktatás semmilyen területén történelmünk ezen iszonyú évéről és az elszakított területeken élő magyar kisebbség meghurcoltatásáról, szenvedéséről.

Mit jelentett magyarnak megmaradni az idegenek által elfoglalt területeinken, anyanyelvünkért nap mint nap megküzdeni, kultúránkat, tradícióinkat megőrizni? Ezekre a kérdésekre keres választ az előadás és arra figyelmeztet, hogy a meggondolatlan, felelőtlen és rossz politikai döntéseknek többé már nincs helye. Csak az összefogás, az erős és mély identitástudat, értékteremtő létünk és egymás iránti szeretetünk, tiszteletünk menthet meg bennünket az elkövetkező évszázadokra.

Szilágyi Enikő önálló estjéről további információ és jegyvásárlási lehetőség a Budapesti Operettszínház honlapján található.