Kezdőlap Hírek Kultúra Farsang a Thália Színházban

Farsang a Thália Színházban

Fotók: Chikán Erika -
78
0

Március 11-én debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang. Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk – ezzel indult útjára több mint száz éve a nagyvárosi kisemberről íródott megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjáték, főszerepében egy csóró, de telhetetlen nőcsábásszal…

A történet főhőse Nicu (Vida Péter), a világon mindennel ügyeskedő és bizniszelő vállalkozó. Kevés neki, hogy holmi tetoválószalont üzemeltessen, ezért – nem hivatalosan – befúrja magát a román kormányelitbe, hogy ott alkotóművészeti vénáját kidomborítva megszerezzen egy zsíros, kulturális miniszteri állást. Azzal azonban nem számol, hogy a párhuzamosan futtatott szerelmi afférjai rettentően megnehezítik a dolgát.
…És amikor jön a farsang, az álarcok felkerülnek, a gátlások le és a szerelmi sokszögben már nincs se igazság, se szégyen, se lelkifurdalás…
Ion Luca Caragiale intrikus komédiáját Hamvai Kornél fordította és dolgozta át. Az előadás szereplői Vida Péter, Gubás Gabi, Szabó Erika, Bokor Barna, Csőre Gábor, Hevesi László, Mózes András és Domokos László.
Díszlettervező: Árvai György, jelmeztervező: Szűcs Edit, zene: Márkos Albert. A produkció Keszég László rendezésében kerül színre 2023. március 11-én, a Thália Színház Nagyszínpadán.