Kezdőlap Hírek Hegedűs a háztetőn

Hegedűs a háztetőn

Fotók: Art&Lens Photography, Juhász Éva -
444
0
Hegedűs a háztetőn

Állótapssal fogadta a közönség a Hegedűs a háztetőn című musical bemutatóját a Budapesti Operettszínházban, ahol közel 40 év után csendültek fel újra az ikonikus mű dallamai. A darab jellegzetes humora, különleges zenei világa, mint mindig, megtalálta az utat a nézők lelkéhez.

Bozsik Yvette rendezésében és Khell Zsolt díszletei között, Berzsenyi Kriszta Chagall-képek inspirálta jelmezeiben került színre a darab, egyelőre kettős szereposztásban. A honlapról megismert további két szereposztás bemutatója ősszel várható.
Hegedűs a háztetőn A jól ismert zene és dalok hatása borítékolható előre, még akkor is, ha sokunknak zavaróan hat a jól ismert dalszövegek kisebb-nagyobb mértékű megváltoztatása. Személy szerint úgy érzem, ha teljesen más a dalszöveg, az furcsa talán, de nem olyan zavaró, mint amikor egy-egy sor változatlanul marad és a strófa további része változik meg.
Hegedűs a háztetőn Az új rendezésben középpontba került a hegedűs figurája, ő sok helyzetben kissé ellenszenves, úgy tűnik, mintha valami fura perverzióból hegedülné „hátba” mindazokat, akik nem számítanak rá. Félreértés ne essék, ez nem a hegedűjátékát minősíti, egyszerűen a karakter túl sok és nem értelmezhető igazán. Ugyanígy nehéz meghatározni az ezüst kezeslábasban, a hátán egy kitekert lófejjel időnként a színpadra lépő, balettozó karaktert, de vitathatatlan, hogy gyönyörűen táncol a hegedűs játékára.
Ha már tánc, muszáj kiemelni a táncosok munkáját: vastapsot bevonzó, szájtátva bámulós, csodálatos jeleneteket varázsol elénk a balettkar. A legutolsó sorból is látható, hogy maguk a művészek is élvezik, amit csinálnak, talán ettől varázslatos szinte minden tánc.
Hegedűs a háztetőn A főszerepek közül Tevjét Földes Tamás és Dézsy Szabó Gábor, feleségét, Goldét Szulák Andrea és Kalocsai Zsuzsa, Jentét, a házasságközvetítőt Oszvald Marika és Siménfalvi Ágota alakítja csodálatosan. A további szereposztás és a nyár, valamint az ősz első hónapjainak műsora megtalálható a Budapesti Operettszínház honlapján.