Kezdőlap Hírek Nagyvilág Hétmillió dolláros óceáni táska

Hétmillió dolláros óceáni táska

333
0
Táska

A Covid-19 járvány továbbra is tombol a földkerekség nagy részén, de a ránk gyakorolt pusztító hatásán túl, sajnos jelentős környezeti következményei is vannak.

A maszkok, az arcpajzsok, a kesztyűk és egyéb védelmi eszközeink ugyanis óriási mennyiségű hulladékot termelnek. Az egyik kézitáskagyártó azonban azt reméli, hogy legújabb ötlete jóvoltából, most végre kiveheti a részét a „műanyag dagály” visszafordításának folyamatából.

TáskaA Cararina Boarini és Matteo Rodolfo Milanesi által alapított olasz márka, a Boarini Milanesi egy 7 millió dolláros /közel 2 milliárd forintos/ táskát dob piacra, hogy felhívja a figyelmet az óceánok megóvásának fontosságára és a műanyag szennyezés veszélyeire. Ebből a rekord vételárból pedig, 950 000 dollár/azaz 270 millió forint jut majd közvetlenül az óceánok megtisztítására.
Milanesi számára a projekt mögötti ok meglehetősen személyes. Miután az óceán közelében nőtt fel, meghatározó emlékei vannak arról, hogy apja megtisztította a tengerpartot a törmeléktől, sőt azt is megtette, hogy lemerülve gyűjtötte össze a víz alatti műanyag zacskókat és palackokat. “A közelmúltban még több műanyagot láttam a tengerben, mint gyermekkoromban, a járvány és az összes hanyagul eldobott kesztyű és arcmaszk miatt” – mondta nyilatkozatában.

TáskaA szemkápráztató árszabás több, mint pusztán eszköz a média figyelmének felkeltésére, habár az kétségtelen, hogy erre is tökéletesen alkalmas -, de ugyanakkor hűen tükrözi azokat a prémium anyagokat is, amelyeket a gyönyörű kézműves darab elkészítéséhez használtak a ráfordított, fáradságos, de gyümölcsöző 1000 munkaóra során. A táska félig fénylő aligátorbőrből készült téglalap alakú sziluettje, 10 fehérarany pillangóval van díszítve, amelyek gyémántokkal, zafírokkal és Paraiba turmalinokkal vannak bevonva, összesen több mint 130 karátos összhatást eredményezve.
Káprázatos megjelenésükön túl Boarini szerint a drágaköveket egy nagyon specifikus okokból választották ki a projekthez “A kék zafírok az óceánok mélységét képviselik, a Paraiba turmalin a szennyezetlen Karib-tengerre emlékeztet minket, a gyémántok pedig a víz átlátszóságára utalnak, amikor esőcseppekként hullanak a hullámok közé.
Az exkluzív modellből mindössze csupán három darab készül el, amelyek mindegyike a bolognai külterületén található műteremben kerül megalkotásra.