Kezdőlap Hírek Kultúra Idők – Fotók – Történetek

Idők – Fotók – Történetek

Fotók: Farkas Krisztina -
81
0

Szabadtéri fotókiállítás nyílt Budapest V. kerületében a Városháza Park macskaköves sétányán. A kiállítás címe, Idők – Fotók – Történetek nem árul el túlságosan sokat, de végighaladva az óriástáblák között, teljesen érthetővé válik minden.

Budapest fennállásának 150. évfordulóját ünnepli a főváros az idei évben, ebből az alkalomból a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ országos gyűjtőkörű műemlékvédelmi fotótárából különleges, Budapestet ábrázoló fotókból kerül kiválasztásra egy kiállításnyi anyag.

A képeket végignézve különböző perspektívából láthatunk utcaképeket, eltűnt épületek mementóit, de például a Margit körút egyik szakaszának fotókon elmesélt „fejlődéstörténetét” is lekövethetjük az 1880-as fotón látható apró házakkal, melyek közé ötven évvel később szinte évről-évre „nőtt” egy-egy többemeletes épület – míg végül elérte a mai állapotát, idei fotóval illusztrálva.

A turistákra tekintettel minden táblán található egy QR kód, melynek beolvasásával angol nyelven is elérhetővé válnak az információk, leírások.

A kiállítás 2023. július 30-ig látható a Városháza Parkban.