Kezdőlap Hírek Kultúra „Jézus, végre látlak már…”

„Jézus, végre látlak már…”

Fotók: Farkas Krisztina -
480
0
Jézus Krisztus SzupersztárJézus Krisztus Szupersztár

A Madách Színház repertoárján 2010. óta szerepel a Jézus Krisztus Szupersztár, melyet most, a Szegedi Szabadtéri Színpadon aratott hatalmas sikert követően, ismét a nagykörúti színházban láthat a közönség.

Jézus Krisztus SzupersztárA sajtófőpróba előtt Szirtes Tamás, a színház igazgatója elárulta, hogy ez a blokk most több okból is különlegességnek számít. Tóth Attila, aki hosszan tartó, nagyon komoly betegségéből felépülve áll ismét színpadra, gyógyulását követően első zenés színpadi megjelenése lesz Jézus szerepe. A szokásos színházi jókívánságok helyett ezúttal nagyon jó egészséget kívánunk neki!
Jézus Krisztus SzupersztárA másik kuriózum megértéséhez sokkal régebbre kell visszanyúlni. 1986. Rock Színház – Szegedi Szabadtéri Színpad. Itt mutatták be – hivatalosan – először Magyarországon Andrew Lloyd-Webber Jézus Krisztus Szupersztár című darabját.

Jézus Krisztus SzupersztárJézus karaktere Sasvári Sándor nevéhez kötődik azóta is, hiszen ha valaki akkor vagy az azt követő 11 évben látta őt a darabban, az tisztában van vele: Sasi nem egyszerűen eljátszotta a szerepet, abban a közel két órában ő volt Jézus maga.
Jézus Krisztus SzupersztárAnnak, hogy Sasvári Sándor utoljára öltötte magára a hófehér jelmezt – hiszen a madáchos feldolgozásban már Pilátusként lép színre -, immár 24 éve. Most, 35 évvel a debütálása után ismét látható lesz ikonikus szerepében a Madách Színház színpadán Tóth Attila és Feke Pál mellett, mindössze négy alkalommal.
Jézus Krisztus SzupersztárJézus karaktere került most a fókuszba, talán érthető okokból. Természetesen a további rengeteg szereplő, a teljes szereposztás, a részletek és minden egyéb információ megtalálható a Madách Színház honlapján.
Jézus Krisztus Szupersztár