Kezdőlap Hírek Kultúra Kihirdette a 2023/24-es évadát a Zenthe Ferenc Színház

Kihirdette a 2023/24-es évadát a Zenthe Ferenc Színház

Fotók: Zenthe Ferenc Színház -
33
0

„Történjen bármi, a színházban este hét óra hét perckor felgördül a függöny. Nem lesz ez másként a Zenthe Ferenc Színházban sem az előttünk álló 2023/2024-es évadban. Ugyanazon az úton megyünk tovább, amelyen anno elindultunk, ugyanazt csináljuk, amit elterveztünk bő egy évtizeddel ezelőtt. Bérletes sorozataink kínálatában még több saját kiállítású előadást találnak, hogy minél többet találkozhassanak az immár tizenkettedik évadát kezdő Zenthe társulatával nem csak a színházteremben, hanem a KultPONT Kamarateremben is. A Zenthe Ferenc Színház a helyi nézőkért jött létre, és nekik játszik évadról évadra: célunk, hogy az itt született érték, az itt született élmény közös megélése kapcsolja össze a társulatot, a színfalak mögött dolgozókat és a nézőket. A színház egy lehetőség, hogy kilépjünk a hétköznapok megszokott világából, találkozási pont legyen generációk számára és mindenki számára tartalmas legyen az itt töltött idő, amelyről még napok múlva is jó beszélgetni. Mert történjen bármi, a színházban este hét óra hét perckor fel fog gördülni a függöny.” – mondta Susán Ferenc ügyvezető igazgató.
A Zenthe Ferenc Színház továbbra is figyel a közönségére: a nehéz gazdasági helyzet ellenére, megfontolt gazdálkodás mellett augusztus elsején kihirdette legújabb évadát. Az évad első premierjét szeptember 29-én tartják: A főszereplő című kortárs krimivígjátékot. Ezt A bolond lány című bűnügyi vígjáték és a Házaspárbaj – Az öldöklés istene című fekete komédia követi, majd a Valahol Európában című musicalt láthatják a színházkedvelők.
A felolvasószínház új előadásait ebben az évadban is a kamaraszínpadon mutatják be: a Zenthe Ferenc Színház művészei közreműködnek A bolond lány, a Házaspárbaj – Az öldöklés istene, a Kalauz nélkül és a Szása i Szása előadásokban.
A hat felnőtt, öt középiskolás és egy gyermek bérlet mellett további szóló előadások is műsoron maradnak, többek között az Advent a Hargitán, az Édes Anna, a Bánk Bán, a IV. Henrik, Az elveszett és megkerült Jenő… valamint a Káin és Ábel.
A salgótarjáni teátrum bízik a közönségében, hogy a bérletek megújításával, új bérlet, bérletek, szólójegyek vásárlásával egyre többen támogatják majd a Zenthe Ferenc Színház értékteremtő munkáját, egyben köszönik az elmúlt évtizedben nyújtott támogatást.
Az előadásokról részletesen tájékozódhatnak a hamarosan megjelenő évadfüzetben, illetve a www.zentheszinhaz.hu weboldalon.