Kezdőlap Hírek Gasztro Kin gin

Kin gin

1027
0
Kin

Ha öt évvel ezelőtt alkoholmentes gint kérsz egy pincértől, valószínűleg kidobtak volna a bárból. Akkoriban az alkoholmentes italfogyasztás koncepciója nem egyszerűen csak furcsa volt, hanem abszurd, mintha egy pohár száraz vizet kértél volna.

A mai alkoholfogyasztási szokások egyre inkább közelednek ahhoz, amiről a tilalomvédők eddig csak álmodhattak; Az emberek sokszor inkább a nem ivás mellett döntenek.

KinA Snap Inc. és a piackutató cég, a GlobalWebIndex által készített felmérés szerint a megkérdezett Z generációs résztvevőknek csak 15%-a nyilatkozta azt, hogy heti szinten fogyasztanak alkoholt, a “Száraz Január” és “Józan Október” kezdményezésekben való részvétel pedig már nem ritkaságszámba menő dolog. Ahogy a piaci igény növekedett, úgy emelkedett a kínálat aránya is. Az elmúlt pár évben nagy vevőkör alakult ki a gondosan és alapos hozzáértéssel elkészített alkoholmentes italok iránt.

KinA technológiai fejlődésnek köszönhetően az olyan sörfőzdék, mint a Connecticut’s Athletic Brewing Company és a borpincészetek, mint a Germany’s Raumland, megmutatták a világnak, attól, hogy valami alkoholmentes még lehet finom. Lyre’s, az ausztrál márka, olyan szeszmentes italokat gyárt, melyek kis mértékben csersavat és kapszaicint tartalmaznak, ezen anyagok segítségével az ital olyan meggyőzően imitálja alkoholos társait, hogy még az igazán hozzáértőket is könnyen megtéveszti.

KinA Casamara Club olyan keserű alapu pezsgő üdítőket gyárt, melyek szárazságukkal és komplexitásukkal újradefiniálják a “soft drink” fogalmát. Emellett más növekvő vállalatok, mint például a Kin Euphorics, akik pihentető gyógynövény keverékeket és kivonatokat használnak a jó közérzet biztosítása érdekében is virágoznak.

Szóval mindegy, ha csak meg akarod kóstolni ezeket az új italokat vagy nem akarsz alkoholt fogyasztani egy hónapig, most van itt az idő arra, hogy kipróbáld milyen a szeszmentes élet.