Kezdőlap Hírek Kultúra Kiskorona7 – március

Kiskorona7 – március

Fotók: Óbudai Társaskör, archív -
423
0

Az Óbudai Társaskör – Kiskorona7 márciusi kínálatában számos zenei esemény mellett egyedi tárlat is várja a közönséget. A Megszólalnak a múzsák című kiállítást Karafiáth Orsolya, Hámori Gabriella, Lukács Sándor és Sándor Pál nyitotta meg március 2-án.

A Klasszikus Puzzle záróhangversenyét március 11-én láthatja a közönség. Ezen az estén fiatal, versenygyőztes muzsikusok lesznek Szabadi Vilmos partnerei. A vietnámi származású hegedűművész, Hoang Ho Khan Van, a kínai brácsaművész, Wenting Kang, és a spanyol csellista, Alejandro Gómez Pareja neve szintén ismert már a nemzetközi zenei világban.

Március 18-án Kováts Krisztáé a Kiskorona7 pódiuma. A híd felé című esten Németh György (gitár, vokál), Keönch László (hegedű, ütőhangszerek, beatbox, vokál) és Földes Gábor (basszusgitár, vokál) kíséri. Szerelem és szakítás, emlékek és kapcsolatok, drámák és emlékek, dalokban elmesélve… Kováts Kriszta intim hangulatú koncertjének egyik korábbi állomásáról itt olvashat bővebben.

A havi programok folytatódnak: Czigány György sorozata március 20-án, a Budapesti Filharmóniai Társaság művészeinek kamarahangversenye 21-én, a Társasköri Kamara a Budapesti Vonósokkal 24-én, a növendékkoncert ezúttal Meláth Andrea tanítványaival 30-án, Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek című előadásának következő része Haydnről 31-én várja az érdeklődőket. A Gyógyító Jószándék című – a DMD Izombeteg Gyermekek Alapítvány javára – szervezett hangversenyt idén március 20-án rendezik meg.
Bartók Béla születésének 141. évfordulója alkalmából Bartók Elecrtified címmel ad koncertet a Párniczky Quartet – Párniczky András (gitár), Bede Péter (szaxofon, tárogató), Gyányi Marcell (nagybőgő) és Baló István (dob) – március 25-én.
Utazás egy humorista körül. A korabeli kabarék korában a konferansziék legalább akkora népszerűségnek örvendtek, mint ma, az utódaiknak tartott stand up-műfaj képviselői. Kellér Dezső neve mellet Darvas Szilárdé a legismertebb, aki azonban nem csak konferálásban nyújtott egyedülállót, számos zenés játék, operett szerzője vagy átdolgozója, költő és dalszövegíró, illetve novellista is volt. Fia, Darvas Ferenc zeneszerző-zongorista, Jankovics Péter színész segítségével most megidézi alakját, alkotásait és kevésbé ismert hétköznapjait is. 2022. március 27-én.

Március 2-án megnyílt a Megszólalnak a múzsák című kiállítás, amely 25 darabot vonultat fel a Hungarikonok című gyűjteményből. A jelentős magyar alkotóktól – sokak mellett Gyémánt László és Kass János – származó fotók, festmények és szobrok a film és színházi világ jelentős képviselőinek – többek közt Garas Dezső, Darvas Iván, Törőcsik Mari, Oszter Sándor – személyes relikviáit tárják elénk. A kiállítás egészen júniusig látható a Kiskorona7-ben.