Kezdőlap Hírek Kultúra Klasszikus Puzzle – Szabadi40

Klasszikus Puzzle – Szabadi40

Fotók: vszabadi.com -
175
0

Három hangversenyt rendez az Óbudai Társaskör Szabadi Vilmos hegedűművész pályafutásának negyvenedik évfordulója alkalmából. A Klasszikus Puzzle sorozatban neves vendégelőadók is szerepelnek, köztük Nobuko Imai brácsaművész, Gustav Rivinius gordonkaművész és Gulyás Márta zongoraművész.

Szabadi Vilmos 1982-ben, 23 évesen robbant be a hazai zenei életbe, amikor is megnyerte a Magyar Rádió által rendezett hegedűversenyt. Ekkor már Ferencsik János hívására az Állami Hangversenyzenekar koncertmestere volt. A Hubay–Zathureczky-verseny első díját is elnyerte, majd a Sibelius-verseny díjnyerteseként kapott felkérést Solti Györgytől a londoni Royal Festival Hall Bartók Béla tiszteletére rendezett gálakoncertjére, ez a bemutatkozás jelentette nemzetközi karrierjének kezdetét. Szabadi Vilmos érdemes művész, Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, számos mesterkurzust tartott a világ minden táján. Három koncertre kerül sor, az első február 25-én lesz, majd egy-egy hétre rá következnek a további alkalmak: március 4-én és 11-én várja vendégművész-partnereivel a nézőket.

A Kiskorona7 programjaira az Óbudai Társaskör pénztárában vagy a jegymester.hu felületén lehet jegyet váltani, részletes program: www.obudaitarsaskor.hu.