Kezdőlap Hírek Kultúra Könnyes búcsú Donnától

Könnyes búcsú Donnától

Fotók: Farkas Krisztina -
1548
0

2022. július 22-én este a Madách Színház közönségének nagyobbik fele a színházba érkezés pillanatában valószínűleg nem tudta, hogy milyen különleges Mamma Mia! előadásra váltott jegyet. Nem csak azért, mert egy csodálatos előadást láthattak, hanem mert az előadás végén egy váratlan esemény történt.

Néhány hete már nyilvánosságra került, hogy Kováts Kriszta nyolc év után elköszön Donna Sheridan szerepétől. Ma délután, hivatalos Facebook oldalán a művésznő a következő „vallomást” tette közzé:
„MAMMA MIA! – Donna nyolc éve van velem, ma este és 31-én búcsút mondok neki. A legjobb pillanatban kaptam meg a szerepet castingon 2014-ben, erős mezőnyben. Igazi sikerélmény volt – sok év után tértem vissza a Madách Színházba. Kemény, négy hónapos próbaidőszak után mutattuk be először a Szegedi Szabadtéren, kiváló csapattal, látványos rendezésben, vagány koreográfiával, dögös élő zenével, ahol aztán 17 (!) alkalommal játszottuk a mi szereposztásunkban, alkalmanként 4 ezer ember előtt, tomboló sikerrel. Majd azóta is a Madách Színház színpadán. Túl vagyunk a 400. előadáson (hármas szereposztással), de most úgy döntöttem, hogy elköszönök a szereptől. Nem mintha nem imádnám minden percét, de a közönségnek is el kell hinni, hogy húsz éves lányom van és húszévesen volt három pasim és nem tudom, ki az apa. De ma és jövő vasárnap még a negyvenéves Donnát játszom, teljes odaadással. Remélem a nézők is elhiszik Donna minden örömét és bánatát velem együtt ezen a két estén.
Nem mondom, hogy gyertek oda, hiszen nincsenek már régóta jegyek – de majd beszámolok utólag is erről a két estéről. 🙂
Addig is csináltam egy képes albumot a legszebb pillanatokból.
“Mamma mia!, újra gyönyörű/Minden, mint ahogyan régen!”
(A fényképalbum a linkre kattintva elérhető.)

Az előadás végi ráadások után jött a meglepetés: Szirtes Tamás igazgató egy gyönyörű virágcsokorral és kedves, őszinte szavakkal búcsúztatta el a szerepétől a színművésznőt. Megható volt hallani, hogy az Igazgató Úr szerint akárki is fogja játszani az elkövetkezőkben a Donna szerepét, abban Kriszta mindig benne lesz. Ezt hallva természetesen az ünnepelt az őt egymás után megölelő kollégái vállán otthagyott néhány könnycseppet – a Madách Színház nézőterén pedig felállva tapsolt a közönség.

Aki Kováts Krisztát látni szeretné még egyszer Donna Sheridan szerepében, az július 31-re egy-egy jegyet talán még talál a színház weboldalán, ha nagyon siet és szerencséje is van.