Kezdőlap Hírek Kultúra Levélhímzés

Levélhímzés

717
0
Levélhímzés

A richmondi művész Hillary Waters Fayle legújabb képzőművészeti sorozatában elénk tárja mi történik akkor, hogyha kombinálja textilipari szakértelmét a város szerte talált levelekkel és növényi alapanyagokkal.

LevélhímzésA találó elnevezésű Botanical Stitchwork – Növényi Varrás nevű projekt olyan műalkotásokból áll, amelyek leveleket és egyéb természetben előforduló anyagokat használnak tűvel és cérnával készített varrások és hímzések alapjául, ezzel megörökítve és ékesítve egy már létező értékes természeti elemet.

Levélhímzés„Fel akarom éleszteni a kapcsolatunkat a természettel.” – mondja Hillary Waters Fayle. – „Textil- és nyomdaipari tradíciókat, folyamatokat tanulmányozok, majd a megszerzett tudást kombinálom növényi és természetes anyagokkal, ezzel szimbolikusan összekötve a természetet és az embert. Ezek a növényi hímzések ennek a kapcsolatnak az erejéből és a spirituális-vallási szimbólumok a természetben megjelenő formákkal való kombinálása iránti kíváncsiságomból születtek. LevélhímzésMost jobban, mint valaha, ez az erő inspirál minket arra, hogy egy új nézőpontból szemléljük a természetet: hogy felfedezzük és értékeljük azt, amin sokszor átsuhan a tekintetünk és, hogy észre vegyük a természet egyensúlyában rejlő potenciált.”

LevélhímzésA fenttarthatóság fontos szerepet játszik Hillary Waters Fayles munkájában, aki azt mondja, azért használ leveleket, mert azok nem hagynak semmilyen ökológiai lábnyomot maguk után. A fonal, amit használt nem megvásárolt, hanem talált vagy neki ajándékozott, beleértve néhányat amit a nagymamájától kapott. LevélhímzésA levelekre való átállással a művész összeköti a természetet az emberi érintéssel, finom vágásokon és lyukasztásokon keresztül, amelyek végeredményeképpen egy új dolog születik. A művész azt mondja, szeretné, ha az emberek nem csak elsétálnak a levelek mellett, hanem közelebbről is szemügyre vennék őket.