Kezdőlap Hírek Nagyvilág Lomi a konyhamalac

Lomi a konyhamalac

549
0
Lomi

A Pela, egy nemzetközi fenntarthatósági vállalat, amely a világ első komposztálható telefontokjának, Airpods tokjának és teljesen biológiailag lebomló napszemüvegének megalkotásáról ismert, bemutatta a Lomit – egy olyan konyhai eszközt, amely az ételmaradékokat, dobozokat, ruhákat és bioműanyagokat 24 óra alatt földdé alakítja.


Lomi„A Lomi felgyorsítja a szerves hulladék kisebb darabokra való lebontását – hasonlóan ahhoz, ahogy a földigiliszták lebontják és talajba keverik a növényi szöveteket, csakhogy mindezt szag és rendetlenség nélkül teszi” – mondta Daanvir, a Pela anyagtudósa. Lomi„A feldarabolt hulladék nagyobb felületet biztosít a mikrobák számára, hogy felgyorsítsák a komposztálódási folyamatot. A végeredmény a talaj tápanyagainak természetes forrása, amely növeli a talaj szervesanyag-tartalmát, elősegítve a növények növekedését és a talaj dúsulását.”
LomiA működéséhez a Lomi hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőket is tartalmaz, amelyek optimalizálják a mikrobiális környezetet, amely elengedhetetlen a nagyszerű komposzthoz. Először a tartalom tömörítésével kezdi, ahol az érzékelők úgy bontják le az ételmaradékot, hogy közben nem vesznek el létfontosságú mikroorganizmusok, és mindez a tömeg és a térfogat csökkenéséhez vezet, miközben folyamatos légáramlás és egy nagy teljesítményű daráló forgatja a komposztot. Kíváncsi vagy, mi kerülhet a Lomiba?

LomiZöldségek, gyümölcsök, állati termékek, élelmiszerek és kerti hulladékok, valamint bioplasztikból készült tárgyak, például komposztálható evőeszközök, kávéscsészék, csomagolások és egyszer használatos tányérok. Végül a Lomi tudja, hogy ez a folyamat szagos lehet, ennek ellensúlyozására faszénszűrőket használ, hogy a komposztálás során keletkező szagokat felfogja és megszüntesse.
A Lomi célja, hogy a közeljövőben minden otthonban megtalálható legyen, hiszen egy forradalmi technológia, amely a háztartásokban akár 50%-kal csökkentené a hulladék mennyiségét.