Kezdőlap Hírek Kultúra Ludas Matyi Jr.

Ludas Matyi Jr.

Fotók: Perényi Attila -
277
0

Május 15-én, a TEMI Fővárosi Művelődési Házában mutatják be a Ludas Matyi Jr.-t. A gyerekeknek szóló zenés előadás – mely a libapásztor jól ismert legendáján alapszik – napjainkban játszódik és a jelenből néz rá az eredeti történetre. Humorral, DJ-vel, tánccal és a tinédzser korosztály nyelvén teszi fel a kérdést: vajon ma mi a helyes válasz, ha igazságtalanság ér bennünket?

Vajon azóta, hogy Fazekas Mihály kétszáz évvel ezelőtt megírta a földesúron háromszor revansot vevő parasztlegény, Lúdas Matyi klasszikussá vált meséjét, mennyit változott a történet? Hogyan gondolkodik, kikkel találkozik, hogyan dönt napjaink Matyija és milyen szerephez jut Döbrögi Roland?
Kszel Attilla és Szücs Péter Pál művét a Jászai Mari-díjas színművész-rendező Szűcs Gábor Medve álmodta színpadra, arra törekedve, hogy az előadás díszletében, nyelvezetében és zenei világában egyaránt a saját nyelvén és kifejezésmódjával szólítsa meg a tini korosztályt és fordítsa le számukra a mese aktuális dilemmáit.
A címszerepet a Sztárban Sztár Leszek műsorból ismert fiatal tehetség, Gábor Márkó alakítja. Döbrögi Roland szerepében a Jászai Mari-díjas színművészt, Forgách Pétert, Dr. Ispánként pedig Hajnal Jánost láthatjuk. A díszletként szolgáló pazar graffiti rajzokkal díszített színpadi háttér Libor Katalin keze nyomát dicséri. Ugyancsak kuriózum a darab zenei anyaga, amit Szücs Péter Pál dalszövege és zenéje alapján Steitz Márton (Dj, sound designer) állított össze, a koreográfiát Vári Bertalan készítette.

Az Aktor Produkció új családi zenés vígjátékát, a Ludas Matyi Jr.-t május 15-én, 15:00 órakor a TEMI Fővárosi Művelődési Házában (1119 Budapest, Fehérvári út 47.) mutatják be először a nagyközönségnek.
Az előadás elsősorban a kamasz közönségnek szól, ugyanakkor 8-99 korosztálynak is ajánlott.

Jegyek erre a linkre kattintva vásárolhatók.