Kezdőlap Hírek Kultúra Madagaszkár a színpadon

Madagaszkár a színpadon

Fotók: Juhász Éva -
162
0

A Magyar Színház a 2022/2023-as évadban is a műfaji sokszínűség erejével kívánja szolgálni a közönséget. Őszi bemutatói között budapesti ősbemutatóval érkezik a Dreamworks világhírű meséje, a MADAGASZKÁR, ZENÉS KALANDTÚRA, melynek próbafolyamatát már megkezdte a teátrum.
2022. május 30-án került megtartásra a MADAGASZKÁR – ZENÉS KALANDTÚRA című musical olvasópróbája a Magyar Színház nagyszínpadán. A Hevesi Sándor téri intézmény a nagyszabású, látványos és kalandokkal teli előadását 2022. november 5-én és 6-án, kettős szereposztásban mutatja be. Az előadás rendező – koreográfusa Vincze Balázs, rendezője Gémes Antos, zenei vezetője pedig Szemenyei János. A díszlet és jelmezterveket az a Kovács Yvette Alida jegyzi, aki a teátrummal több nagysikerű előadáson dolgozott már, többek között az Oliver! musicalen is. Az előadást még érdekesebbé teszi, hogy a teátrum teljesen saját szövegkönyvvel dolgozik, így valóban egy kimagasló, egyedi élményt kaphat a néző.
Az alkotók az olvasópróba után egybehangzóan a társulat elkötelezettségét és csapatszellemét kiemelve mutattak rá egy valódi kalandokkal teli előadás megszületésére.
Vincze Balázs rendező – koreográfus így vélekedik: „A színészek többségével most fogok először dolgozni, viszont azt már az első találkozás alkalmával megállapítottam, hogy nagyon jó hangjuk van, ami egy musical esetében elengedhetetlen. Természetesen a színészet és a karakterek erős megformálása is lényeges pont, azonban úgy gondolom, hogy a legfontosabb a hang és az akusztikai élmény. És itt nagyon – nagyon jó hangokat hallottam.”
Főszerepben látható többek között Pásztor Ádám, Murvai Márton, Soltész Bözse, Bede Fazekas Anna, Szurcsík Ádám és Pavletits Béla is.
Az előadás megtekintését 6 éves kortól ajánlja a Magyar Színház, kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínál meglepetést az előadás.