Kezdőlap Hírek Gasztro Magyar termék nyerte Londonban a világ legegészségesebb italainak versenyét

Magyar termék nyerte Londonban a világ legegészségesebb italainak versenyét

Fotók: FiberShake -
590
0
activé FiberShake

A 2021-es World Food Innovation Awards – Nemzetközi Élelmiszer Innovációs Díj “Legjobb egészségmegőrzést támogató ital” kategóriájában a magyar start-up cég által kifejlesztett és forgalmazott activé FiberShake szerezte meg a világ legjobbjának járó elismerő díjat.

A World Food Innovation Awards (WFIA) – a Nemzetközi Élelmiszer Innovációs Díj idén hetedszer került kiosztásra. Számos világcég, köztük a Danone, a Nestlé és az Aldi szerepelt a különböző kategóriák döntősei között. Az Egyesült Királyságban alapított díj létrehozásának célja, hogy segítsen rávilágítani az élelmiszeriparban zajló innovatív kezdeményezésekre, és ezzel lehetőséget teremtsen számukra a nemzetközi térben való megjelenésre.

activé FiberShake
„Kitűnő megoldást kínál napjaink egyik leggyakoribb egészségügyi problémákat okozó jelenségére, az alacsony mértékű rostfogyasztásra azáltal, hogy kényelmes formában elérhető, finom rostot biztosít a fogyasztók számára” – véleményezte a zsűri az activé FiberShake-et.

“Hiszünk abban, hogy az activé FiberShake képes egészséges táplálkozásra motiválni napjaink elfoglalt emberét azzal, hogy időtakarékos elkészítési megoldást kínálva ötvözi a kulináris élvezeteket a bélflóra egészségét szolgáló tulajdonságokkal. A FiberShake-kel az volt a célunk, hogy minél könnyebbé tegyük az emberek számára a bélflórájuk egyensúlyának fenntartását, azáltal, hogy ösztönözzük és segítjük a napi minimálisan kívánatos 30 gramm rost bevitelét a szervezetbe” – foglalta össze Vadász Bálint, az activé márka alapítója a FiberShake létrehozásának céljait.

activé FiberShake
Vadász Bálint, alapító és Rieb Fanni kreatív igazgató

A kifinomult ízvilággal bíró activé FiberShake egy adagja képes biztosítani napi rost szükségletünk harmadát. Az egészséges bélflóra számára a rostok jelentik a megfelelő táplálékot, melyek hiányában a bélflóra egyensúlya felborulhat, ami számos súlyos betegség okozója lehet.

Olyan súlyos betegségek állnak ok-okozati összefüggésben a bélflóra egyensúlyának felborulásával, mint a kettes típusú diabétesz, szív- és érrendszeri elváltozások, bizonyos tumoros betegségek, az elhízás vagy akár a depresszió. Sőt, egyes kutatások az autizmust is összefüggésbe hozzák a bélflóra egyensúlyi állapotának megbomlásával. Az ideális állapotú bélflóra az immunrendszer megfelelő működésének is előfeltétele.

A 10 gramm rostot tartalmazó activé FiberShake nagy előnye a XXI. század felgyorsult tempójában élő és dolgozó fogyasztója számára, hogy elkészítési ideje rendkívül rövid. Fogyasztásával segít megközelíteni az egészségmegőrzéséhez minimálisan szükséges napi 30 gramm rost elfogyasztását. Ez azért különös jelentőségű, mert az európai és más nyugati kultúrában élő felnőttek általában mindössze napi 15-18 gramm rostot fogyasztanak.

activé FiberShakeAz activé FiberShake további, a bélflórát támogató kedvező tulajdonsága, hogy kizárólag alacsony kalóriájú természetes édesítőket tartalmaz, amik a mesterséges édesítők bélflóra károsító hatásával szemben nem rombolják a mikrobiom egészségét.

Az activé FiberShake a bélflóra táplálása mellett esszenciális aminosavakat is biztosít a fogyasztója számára az egy adagban található 18 gramm fehérjével.

Az activé FiberShake gyorsan elkészíthető, selymes állagú, hét kitűnő ízben elérhető egészséges táplálék, a WFIA – Nemzetközi Élelmiszer Innovációs Díj győztese 2021-ben Londonban. Esztétikus és praktikus csomagolásáért pedig Red Dot díjban részesült 2019-ben Berlinben.