Kezdőlap Hírek Kultúra Misi mókus zenés kalandjai

Misi mókus zenés kalandjai

Fotók: Szobonyai Patrícia -
86
0

2022 októberében mutatta be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Tersánszky Józsi Jenő népszerű ifjúsági regényének musical-változatát, a Misi mókust, amely mostantól megújult szereposztással Budapesten, a RaM-Art Színházban lesz látható.

Misi mókus, a különc erdőlakó története nem ismeretlen a kisiskolások körében, hiszen sok intézményben kötelező olvasmány. Tersánszky Józsi Jenő meséjéhez ezúttal Nyitrai László komponált zenét, dalszövegeit a címszerepet alakító Cseh Dávid Péter írta.

Peller Károly adaptációja a jelenleg is futó nagy sikerű zenés ifjúsági előadásokhoz – például A Szépség és a Szörnyeteghez, a Madagaszkárhoz vagy A dzsungel könyvéhez – hasonlóan az egész családnak kellemes kikapcsolódást és kiváló szórakozási lehetőséget kínál. Hiszen amellett, hogy fontos kérdésekről beszél a gyerekek számára is izgalmas módon, a felnőttek is megtalálhatják benne azokat a gondolatokat, amelyekkel azonosulni tudnak. Így együtt nevethetnek, vagy éppen izgulhatnak a szereplőkért kicsik és nagyok.

Emellett Nyitrai László fülbemászó zenéjén keresztül a nézők közelebb kerülhetnek az erdő állataihoz, ugyanis a dalok hűen tükrözik az erdőben élők jellemző tulajdonságait, és illeszkednek Széll Tímea díszlet- és jelmezterveihez.

A Misi mókus budapesti bemutatóján új szereplőkkel találkozhatnak a nézők. A családi musical főbb szerepeiben Cseh Dávid Péter mellett olyan népszerű művészek láthatók, mint Vágó Zsuzsi, Janza Kata, Kékkovács Mara, Siménfalvy Ágota, Horváth Dániel, Peller Károly, valamint Braga Nikita. Feltűnnek a fiatal színészgeneráció kiemelkedő alkotói is: Becz Bernadett, Pacskó Dorka, Gábor Márkó, Oláh Béla, Tarlós Ferenc és Vígh Gergő.

Az előadás október 24-től látható és ugyan az első előadás már telt házas, a novemberi és decemberi időpontokra még válthatók jegyek a https://www.jegy.hu/program/misi-mokus-csaladi-musical-ket-reszben-150996/1025254 oldalon.