Kezdőlap Hírek Kultúra Jön a Monte Cristo grófja

Jön a Monte Cristo grófja

Fotók: Farkas Krisztina -
174
0

J’aime qui m’aime”, vagyis: „Szeretem, aki engem szeret” – ezzel az Alexandre Dumas idézettel köszöntötte a megjelenteket Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a Zsófia rendezvényhajón a teátrum új premierjének sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a  társulat is szeret mindenkit, aki érdeklődéssel, figyelemmel, rokonszenvvel fordul feléjük. A jelen lévő száz rajongóban, akik egyfajta játékban nyerhették meg a részvétel lehetőségét, jól láthatóan lángolt mindhárom érzés a színház iránt.

Szulák Andrea, az esemény háziasszonya elmondta, hogy a Budapesti Operettszínház május 19-én, 20-án és 21-én hármas szereposztásban mutatja be az Alexandre Dumas művén alapuló Monte Cristo grófja című musicalt és rövid beszélgetésekben szólaltatta meg az előadás közreműködőit.

A darab ősbemutatóját 2011-ben tartották a békéscsabai Jókai Színházban, Szomor György rendezésében, akinek a zene és a dalszövegek is köszönhetőek. A librettót Pozsgai Zsolt drámaíró jegyzi, a Budapesti Operettszínház előadását pedig Vincze Balázs rendezi. A díszleteket Túri Erzsébet, a jelmezeket Füzér Anni tervezte.

Az egy órás hajóúton néhány dal erejéig ízelítőt kaphatott a közönség a darab zenéjéből. A kifejezetten az alkalomra összeállított – mindhárom szereposztás által együtt előadott – dallamokat Tassonyi Zsolt karmester kísérte.

Szereposztást, további információkat, jegyvásárlási lehetőséget a Budapesti Operettszínház honlapján talál, aki ellátogatna a május 19-től műsoron lévő Monte Cristo grófja című előadásra.

További képek az eseményről ezen a linken találhatóak.