Kezdőlap Hírek Kultúra Musical Klub – Április

Musical Klub – Április

Fotók: Farkas Krisztina -
1335
0

Permanens hasizomlázzal távozott tegnap este az, aki jegyet váltott a Musical Klub újabb estjére a Muzikum Klubba. Kocsák Tibor, Várkonyi Mátyás és Borsi László vendége ezúttal Mahó Andrea és Csengeri Attila volt – a tőlük “elvárható” gyönyörű dallamok mellett a főszerep ezúttal egyértelműen a humoré volt.

Csengeri Attila one man show-man énje elő-előjött az este folyamán, sok-sok vidám percet okozva nemcsak a nézőknek, de a mellette ülőknek is. Felidézte többek között 1995-ös stuttgarti vendégszereplésének emlékeit, azok kapcsán mesélt a magyar és a német musical-játszás különbségeiről, de szóba került pályájának kezdete, a Géniusz együttes és sok érdekesség, igazán szórakoztató megfogalmazásban.
Mahó Andrea képviselte a bájt és a kedvességet, ő is megemlítette néhány szóban a szinkronos kezdeteit, nagy szeretettel mesélt Győrről és arról, mennyire szívesen játszott ott már azután is, hogy Budapestre került és megkapta Az Operaház fantomja női főszerepét. Ehhez kötődően Kocsák Tiborral együtt emlékeztek a Fantom indulására, Andrew Lloyd Webber látogatására és rendkívül pozitív véleményére, amire a mai napig büszke gyakorlatilag a teljes Madách Színház.
A már tradicionálisnak számító zenés nyereményjáték mellett a másik rendszeres műsor-elem, a megzenésített hírek egyike ezúttal minden kérdést kizáróan az est fénypontja lett. A magát az űrben rekedt asztronautának kiadó és ezzel az indokkal egy japán nőtől nagy összegeket kicsaló orosz férfi esete olyannyira megihlette Kocsák Tibort, hogy egy teljes balladát írt belőle, elő is adta – a duett mindkét szereplőjét megszemélyesítve – és ezzel elérte, hogy mind a színpadon, mind a nézőtéren ülők sírva nevessenek hosszú-hosszú percekig.
Az est résztvevői közös emlékek és a „Ne gondold” című dal felidézésével megemlékeztek Szörényi Levente születésnapjáról, majd a két énekes elénekelte a Barcelonai Olimpia hivatalos dalát, Andrew Lloyd Webber: Amigos para siempre című művét.
A klubest befejezéseként – ahogy mindig – elhangzott a Mjuzi-kell, a Klub – szinte – hivatalos dala. Aki lemaradt sajnálhatja, de a következő klubesten meghallgathatja. (Időpont-infó hamarosan a Musical Klub Facebook-oldalán.)

További fotók ezen a linken találhatóak.