Kezdőlap Hírek Kultúra Musical Klub

Musical Klub

Fotók: Farkas Krisztina; Musical Klub archiv -
139
0

2023. januárjában egy új és sokak által nagyon várt, mondhatni hiányolt kezdeményezés megvalósulásának örülhetett, aki részt vett a Muzikum Klubban a Musical Klub bemutatkozásán. Az is mondható, hogy egy legenda éledt újra, a Rock Színház szellemét idézi fel a Klub minden egyes előadása meghívott művészekkel és a három állandó házigazdával.
A magyar zenés színházi területen talán a valaha volt legjobb és legsikeresebb csapat, a Rock Színház két „tartóoszlopa”: Kocsák Tibor és Várkonyi Mátyás – a harmadik „oszlop”: Miklós Tibor emlékének is szentelve – Borsi László műsorvezetővel összefogva egy kötetlen, kicsit közönségtalálkozó-jellegű, zenés-beszélgetős műsort állított össze, az első alkalommal Détár Enikő és Makrai Pál szereplésével. A havonta – egészen pontosan minden hónap utolsó szerdáján – színre kerülő est második részében Kováts Kriszta és Sasvári Sándor, a harmadikban Koós Réka és Szolnoki Tibor volt a meghívott vendég. A nevek már garanciát jelentenének a sikerre, azonban nem csak arról szólnak ezek az esték, hogy a néző nézheti a színpadon zajló eseményeket. Játékok és nyeremények vannak, a közönségben ülők is megszólalhatnak – egy barátságos közeg alakul ki, hiszen ez a Klub nem követi a „kicsit beszélgetünk, kicsit énekelünk”-sémát sem, itt az improvizatíven megzenésített hírektől, a játékgyőztesek nevének zenei átiratáig sokmindent meghallgathat-átélhet a néző, olyasmit is, amire talán életében soha nem gondolt.
A vidám, olykor humoros, olykor megható és mindig közvetlen hangulatú Klubestek következő részében, 2023. április 26-án 20 órai kezdettel Mahó Andrea és Csengeri Attila lesz a meghívott vendég. Róluk ma szinte mindenkinek Az Operaház fantomja című előadás jut eszébe, melynek a főszerepeit alakítják, holott mindkettőjük mögött egy-egy színes, rengeteg állomásból álló karrier áll. Andi – hogy csak néhány szerepet említsünk – Christine-en kívül volt Belle (A szépség és a szörnyeteg), Júlia (Rómeó és Júlia), Kim (Miss Saigon), Maria (West Side Story) és Roxy Hart (Chicago), hogy az operetteket el se kezdjük sorolni. Attila szerepeinek listája szintén hosszabb a rendelkezésre álló helynél, hiszen – férfi esetében kimondható, ha ránézésre nem is hihető: – több évtizedet eltöltött már a színpadon, volt Anatolij (sőt, Fred is, hisz mindkét főszerepet eljátszotta a Sakk című musicalban), Chris (Miss Saigon), Dorian Gray (Dorian Gray), Freddy (My Fair Lady), István (István, a király), Jézus (Jézus Krisztus Szupersztár), Néró (Sztárcsinálók), von Trapp kapitány (A muzsika hangja) és Vörös Pimpernel (A Vörös Pimpernel) – lehetetlenség mindent megemlíteni.
Mindebből kitűnik, hogy bőven lesz miből válogatnia a két művésznek, akár az előadandó dalok, akár az emlékek és a mesélnivaló történetek mennyiségét nézzük is. Valószínűsíthető, hogy nem egy előadás, de egy teljes nap is kevés lenne, ha mindenből csak egy kis ízelítőt akarnának is adni.
Aki kíváncsi arra, mit éreznek a legfontosabbnak, mit hoznak el az estre, az jöjjön el a Muzikum Klubba (Budapest, VIII. kerület Múzeum u. 7.) 2023. április 26-án 20 órakor, hiszen mindenkit szeretettel vár a Musical Klub. Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy online a Tixa.hu oldalon.