Kezdőlap Hírek Kultúra Nine – Kilenc

Nine – Kilenc

Fotók: Farkas Krisztina -
769
0
Operett

Egy különleges előadáshoz különleges beharangozás dukál. Tudják ezt a Budapesti Operettszínházban is, ezért a legújabb, Nine – Kilenc című előadásukhoz egy különleges sajtótájékoztatóra hívták meg az újságírókat – és nem csak őket. Még a nyár elején indult egy fotópályázat, melynek nyereménye 200 darab 2 főre szóló meghívó volt erre az eseményre, mely a közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztató megnevezést kapta.


Federico Fellini 8 és fél című filmjéből Maury Yeston és Arthur Kopit írt musicalt Nine címen, melyből Rob Marshall igazi amerikai sztárparádé-szereposztással forgatott filmet 2009-ben. Elmondható, hogy a Budapesti Operettszínház 2021-es szereposztása(i) sem marad(nak) el a sztárnevek tekintetében a filmtől.
OperettA sajtótájékoztatót Kiss B. Attila, a színház főigazgatója nyitotta meg, majd a rendező, Vincze Balázs, a zenei vezető, Bolba Tamás, valamint a jelmez- és díszlettervezők, Németh Anikó és Szendrényi Éva is elmondták a darabbal kapcsolatos gondolataikat.
OperettMindeközben a nézőtéren helyet foglalók már egészben láthatták a monumentális, rengeteg-rengeteg lépcsőből álló díszletet, a három szereposztásos előadás szinte minden karakterét a saját jelmezében, majd részleteket hallhattak a musical dalaiból.
OperettMindhárom férfi főszereplő, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Szomor György (aki a dalszövegek magyar fordítását is jegyzi) énekelt egy-egy dalt, de majdnem mindegyik női karakter egy-egy megformálója, így Nádasi Veronika, Auksz Éva, Ulmann Zsuzsa, Füredi Nikolett és Szulák Andrea is megmutatta szerepének legkedvesebb dalát.
OperettA darab tehát Balázs Zoltán rendezésében és Szőllősi András koreográfiájával látható 2021. szeptember 24-től.