Kezdőlap Hírek Kultúra Nők a Madáchban: Pretty Woman és Six

Nők a Madáchban: Pretty Woman és Six

Fotók: Farkas Krisztina -
25
0

Szeptemberben nemcsak az iskolák népesülnek be újra, hanem a színházak is. Nincs ez másként a Madách Színházban sem, hiszen kezdődik az új évad, visszatérnek a művészek, újra megtelik zeneszóval a körúti teátrum. Szirtes Tamás és társulata gőzerővel készül a legújabb premierre: szeptember 15-től végre a nagyközönség is megláthatja, hogyan keltik életre az ikonikus Pretty Woman karaktereit a Madách Színház művészei.

Augusztus utolsó napjaiban, néhány hét rövid nyári pihenő után újra benépesült a Madách Színház: visszatértek a Pretty Woman című musical alkotói és szereplői, hogy tökéletesre csiszolják a nagysikerű Broadway-musical hazai adaptációját. Az egyik legismertebb modernkori Hamupipőke-történet huszonhárom éve robbant be a mozikba és olyan hatalmas sikert aratott, hogy Julia Roberts és Richard Gere örökre beírták magukat a filmtörténelembe alakításaikkal. Vivian, a szeretetre vágyó escortlány és a sikeres üzletember szerelmi története közel negyed évszázada indult hódító útjára és nincs, aki ne ismerné a film címadó dalát. A musical zenéjét Bryan Adams írta, a ’80-as ’90-es évek rockzenéjének stílusában. Az eredeti, 2018-as chicago-i bemutatón még nem csendültek fel Roy Orbison híres szerzeményének dallamai, 2019-ben azonban már igen és így lesz ez a Madách színházi előadásban is.
A non replika előadás próbái már tavasszal elkezdődtek, most pedig már csak a bemutató várat magára. Az alkotói folyamatról a színház igazgatója, a darab rendezője Szirtes Tamás is megosztott néhány kulisszatitkot.
„Megterhelő próbaidőszakon vagyunk túl, amely abból a szempontból is egyedinek mondható, hogy a Pretty Woman musicalt és az októberben debütáló SIX koncertmusicalt párhuzamosan készítette ugyanaz a kreatív csapat. Minden premier előtt a legizgalmasabb az utolsó néhány hét, amikor az előadás minden eleme: díszlet, jelmez, zenekar és persze a színpadon álló művészek munkája is összeáll és ami most hatalmas erőfeszítésnek látszik, annak a bemutatóra imponáló könnyedséggel kell megtörténnie.”

Az alkotók és a művészek az elmúlt hetekben szinte minden idejüket a színházban töltötték, hogy a szeptember 15-i premieren elkápráztassák a nézőket. A bemutatót követően a Pretty Woman szereplői átadják a színpadot a Six című koncertmusical szereplőinek, akik az október 15-i premieren várják majd a történelem és a popzene rajongóit.

Napi szereposztás és jegyinformáció a Madách Színház honlapján található. További fotók az előadásból a Színház honlapján és ezen a linken láthatóak.