Kezdőlap Hírek Kultúra Nőkből is megárt…

Nőkből is megárt…

Fotók: Farkas Krisztina, Bethlen Téri Színház -
240
0

Vannak filmek, könyvek, színdarabok, amelyeknek a történetét nem lehet két mondatban összefoglalni. Van, amit látni, megismerni kell és akkor sem elmesélni, hanem megmutatni másoknak, mert az élmény csak átélhető, nem szóban megfogalmazható.

Egy ilyen előadásra érkezett meghívó a Bethlen Téri Színháztól, ahol a Pataky Éva regényéből készült és a Manna Találkozások tehetségprogramjával közösen bemutatott „Nőkből is megárt…” című előadást immár öt éve játsszák szakadatlan sikerrel. Erről az öt évről emlékeztek meg a 2022. február 19-i előadást követően, színpadra szólítva és virággal köszöntve a darab létrejöttének női közreműködőit az írótól a műszakban dolgozóig.

A darabról – melynek pikantériája, hogy a két szereplős előadás anya-lánya párosát Tordai Teri és lánya, Horváth Lili alakítja hol magától értetődő, természetes humorral, hol olyan megjátszhatatlan, mindannyiunk által átélt szenvedéssel, hogy a néző, akarja-nem akarja törölgetni kényszerül a szemeit – Cseh Judit rendező így beszélt: „Egy anya-lánya történet arról, hogyan lesz a szülőből nagyszülő és a gyermekből édesanya. Mi történik velünk, ha egyszer csak arra ébredünk, hogy a társadalom szemében megöregedtünk, de belül nem így érezzük? A történet ráébreszt arra, hogy merjük kimondani, ha valami már elmúlt; hogy ne féljünk találkozni új helyzetekkel… és hogy az életben az egyik legfontosabb dolog a humor.”

Kívánunk az előadásnak még sokszor öt évet, teltházakkal és mint ezen az estén is: értékes élménnyel a lelkükben távozó nézőkkel.