Kezdőlap Hírek Operettünnep és koncertek a Szabad ég alatt

Operettünnep és koncertek a Szabad ég alatt

382
0
Operett

Zajlik az élet a Budapesti Operettszínházban. Éppenhogy bemutatták Hegedűs a háztetőnt, lement az elképesztőnek mondható sikerű István a király-blokk, és elindult a „Szabad ég alatt” című koncertsorozat, mely 2021. nyarán még két alkalommal, augusztus 6-7-én látható, persze más-más szereplőgárdával és tartalommal. Mindezeken kívül természetesen a hosszú évek óta nagy érdeklődésre számot tartó, idén „Operettünnep” címre keresztelt Budavári Palotakoncertet is megtekinthetjük július 23-24-én.


OperettTavaly, a rövid lehetőséget kihasználva a Színház a nyári időszakban bemutatta a belváros szívében, a Pesti Vármegyeháza udvarán “Szabad ég alatt” című operett-musical koncertjeit. Remélhetőleg hamarosan már hagyományosnak nevezhetjük ezeket az előadásokat, melyeken minden alkalommal más szereplő-csapat gondoskodik a nézők felhőtlen kikapcsolódásáról. (Az egyes dátumok fellépő-listája megtalálható a Budapesti Operettszínház honlapján.)
OperettA Budavári Palota Oroszlános Udvarában immár kilencedik éve mindig nagyon várt és a helyszínből is fakadóan az évad egyik legelegánsabb rendezvénye a Palotakoncert, mely az Operettünnep címet kapta. Tény, az élő zenei élménytől elzártság után ünnepként élhetjük meg, hogy újra ott ülhetünk a csodálatos környezetben a nézőtéren és hallgathatjuk a klasszikus slágereket, ezúttal néhány ínyencséggel és operaáriákkal is kiegészítve.
Természetesen most is sztárparádét ígérnek a nézőknek a szervezők. A fellépők közt sztárokkal és ifjú tehetségekkel találkozhatunk, a névsor meglehetősen impozáns: Fischl Mónika, Kiss Diána, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter és Vadász Zsolt, valamint a koncert “újoncai”: Süle Dalma, Széles Flóra, Zábrádi Annamária, Erdős Attila és Pete Ádám. Rendező: Vincze Balázs.
OperettA Palotakoncertet ezúttal is rögzíti az MTVA, a program augusztus 20-án lesz látható a Duna Televízióban.