Kezdőlap Hírek Kultúra Öreglányok a RaM Színházban

Öreglányok a RaM Színházban

Fotók: Farkas Krisztina -
667
0

A Liliom Produkció a RAM Színházban mutatja be 2022. május 7-én Csík Csaba Tallós Rita rendező ötletéből írt zenés komédiáját, az Öreglányokat. A dalok szerepe ezúttal nem elsődleges, bár az előadás és a zeneszerzők listája impozáns: Carlos Gardel, George Gershwin, Scott Joplin, Jerome Kern, Márkus Alfréd, Glen Miller, Kurt Weill és Zerkovitz Béla.

A négy szereplő, az „öreglányok” számára igazi jutalomjáték ez a darab, mindegyikük lubickol a szerepében. Dalmát, a mélyen vallásos vénkisasszonyt Kováts Kriszta, Esztert, a kissé bogaras „turkálóst” Horváth Zsuzsa, Ilont, a hajléktalan, jehovista palóc asszonyt Oszvald Marika, Rozált, az őt folyamatosan félreértő, tűzrőlpattant cigányasszonyt Papadimitriu Athina megformálásában látjuk. Őket a történet szerint egy parkban sodorja össze az élet, az első pillanatban kölcsönös ellenszenv nagyon hamar nagyon mély barátságba torkollik, amelynek hétköznapi történéseit kedves humorral, magától értetődő természetességgel fogalmazza meg a szerző és tolmácsolják a művésznők. Az óhatatlanul bekövetkező fordulat pedig mindenkit meglepetésként ér, gyaníthatóan senki sem számít arra, ami egyszer csak kiderül.

Az előadás tökéletes kikapcsolódást nyújt és elgondolkodtat azon: van-e értelme az embernek a korán nyafogni – hiszen csak hozzáállás kérdése, hogy a korunkat jelentő számot elfeledve vidáman, lelkesen és életörömmel telve éljük az életünket. És ahogy a négy „új ötvenes” színésznőt látjuk, a válasz egyértelmű: az életkor semmit nem számít.

További képek az előadásból: