Kezdőlap Hírek Kultúra Ősbemutató a Zenthe Ferenc Színházban

Ősbemutató a Zenthe Ferenc Színházban

Fotók: Zenthe Ferenc Színház -
287
0

A héten újabb ősbemutató lesz a Zenthe Ferenc Színházban, pontosan tíz évvel a salgótarjáni teátrum első premierje után: Tarnóczi Jakab: Szépkilátás című darabját viszi színre a társulat.

Május 27-én a néző először tekinthet be Tarnóczi Jakab rendező kisvárosi hotelébe, a címadó Szépkilátásba, ahol a frissen átadott autópálya nem hozza, hanem viszi a fiatalokat, ahol a betonépületeket mind benőtte a borostyán, de még hallani a feketerigók énekét. A darab egy abszurd zenés búfelejtés, ami a rendező saját élményeiből építkezik, tizenhárom színésszel, vezetett improvizációk alapján május 27-én a Premier bérletben és 28-án a Zenthe Ferenc bérletben, 19 órától. A tíz éves Zenthe Ferenc Színház idei második ősbemutatójára (az első Topocsányi Laura: Macskakő című drámája volt januárban, a Zenthe Ferenc Színház ezzel a darabbal tisztelgett Salgótarján várossá nyilvánításának századik évfordulója előtt) szólójegyek még kaphatók a Városi Jegyirodában, a Zenthe PONTokon és a zentheszinhaz.jegy.hu weboldalon.

2022. május 27-én délelőtt a Zenthe Ferenc Színház A vén diófa titka című zenés mesejátékkal kedveskedik a „Flóra” Fogyatékos Gyermekek és Nevelőik Természetbarát és Tájvédelmi Egyesülete által szervezett XX. Kárpát-medencei Mesemondó, Népzenei és Meseillusztrációs Találkozón résztvevő gyerekeknek. A Flóra Egyesület kiemelten fontos tevékenységet végez, hiszen fő célja az értelmi, érzelmi, érzékszervi (látás, hallás), mozgásszervi fogyatékos, autista és halmozottan sérült gyermekek szabadidős tevékenységének szervezése, támogatása. A Zenthe Ferenc Színház számára már a kezdetektől természetes a társadalmi felelősségvállalás, ezért szívesen csatlakozik karitatív célú eseményekhez, vesz részt közösségi önkéntességben és végez szemléletformáló tevékenységet, mint ahogy jelen esetben is.

A Zenthe Ferenc Színház számára a családbarát értékek is rendkívül fontosak, ezért nem volt kérdés, hogy idén is pályáztak a Családbarát Szolgáltató Hely minősítés meghosszabbítására. A szigorú helyszíni ellenőrzés után a Zenthe Ferenc Színház örömmel jelentette be május közepén, hogy továbbra is jogos használója a családbarát védjegynek.