Kezdőlap Hírek Kultúra Összetartozunk – turnén az Operettszínház

Összetartozunk – turnén az Operettszínház

Fotók: Éder Vera, Gordon Eszter -
194
0

A magyar Országgyűlés határozata „a történelmi Magyarország területét szétdaraboló és a magyar nemzet harmadát idegen államok fennhatósága alá szorító, 1920. június 4-én aláírt békediktátum 100. évfordulójára emlékezve a 2020-as évet a Nemzeti összetartozás évévé nyilvánította”. A magyar nemzet egésze messze túlnyúlik az országhatárokon, közösségének egyben tartása valamennyiünk feladata és öröksége.

2020-ban, a Trianoni békediktátum aláírásának centenáriumi évében Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója útjára indította az Összetartozunk című programsorozatot, amely során az operett, mint a legnépszerűbb hungarikum hivatott kulturális hidat képezni az anyaország és elcsatolt területei között. A 2020-ra tervezett határon túli programsorozat sajnos a világjárvány kitörése miatt eddig nem valósulhatott meg, azonban 2022. márciusában végre útjára indul. A turné első két állomása 2022. március 28-án az erdélyi Marosvásárhely és március 30-án Sepsiszentgyörgy.

Az Összetartozunk operettgálának március 28-án 19 órától a marosvásárhelyi Sport Csarnok, március 30-án 19 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi Sport Aréna ad otthont. Az est folyamán a magyar operettirodalom legnépszerűbb szerzőinek, mint pl. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Kacsóh Pongrácz örökzöldjei csendülnek fel a Budapesti Operettszínház szólistái: Fischl Mónika, Kiss Diána, Dancs Annamari, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Peller Károly és Laki Péter előadásában a Budapesti Operettszínház Énekkara, Balettkara és Zenekara közreműködésével, Bori Tamás rendezésében.