Kezdőlap Hírek Öt bemutatóval készül a Budapesti Operettszínház

Öt bemutatóval készül a Budapesti Operettszínház

Fotók: Art&Lens Photography -
465
0
Operett

Megtartotta idei évadbejelentő sajtótájékoztatóját a Budapesti Operettszínház a Kálmán Imre Teátrum előterében. Az esemény hangulatát emelte a színház művészeinek rövid ízelítője is az új évadban várható darabok zeneszámaiból. A jelenlévők információt kaphattak többek között a rendezőktől, díszlet- és jelmeztervezőktől a készülő produkciókról.

OperettKiss-B. Atilla, a színház főigazgatója beszédében összefoglalta az elmúlt évad történéseit, kiemelve az elért sikereket, állami és szakmai kitüntetéseket, amelyeket a társulat tagjai kaptak. Röviden ismertette a következő évadot is, felhívva a figyelmet arra, hogy budapesti kőszínházban eddig még sosem látott darabbal is készül az Operettszínház.
OperettA 2021/22-es évadban öt új bemutató várható az Operettszínházban:
Szeptemberben a Nine/Kilenc című musical látható elsőként, Balázs Zoltán rendezésében láthatja a közönség.
Októberben Lehár Ferenc operettjét, A mosoly országát Stephen Medcalf világhírű brit rendező álmodja színpadra.
A június 25-i bemutató után novemberben új szereposztással tér vissza a Hegedűs a háztetőn musical Bozsik Yvette rendezésében.
2022 januárjában a Kálmán Imre Teátrumban egy ősbemutató látható, a Veszedelmes viszonyok zenedrámát Kiss Csaba rendezi.
Áprilisban pedig egy világhírű musical, a Jekyll&Hyde izgalmas, krimivel átszőtt története kel életre a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán. A rendező-koreográfus Vincze Balázs.

OperettA Nagyszínpadon továbbra is látható lesz az Abigél, A Szépség és a Szörnyeteg, a Csárdáskirálynő, karácsonykor a Diótörő, az István, a király, a János vitéz, a La Mancha lovagja, a Mágnás Miska, a Musicalmesék, az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó és a Marica grófnő.
A Kálmán Imre Teátrum repertoárján olyan darabokból választhatnak a nézők, mint a Dorian Gray, A Pendragon-legenda vagy a Tajtékos dalok.
A Raktárszínházban pedig az Anne Frank naplója/A képfaragó, a Jövőre, Veled, Itt!, a Lili bárónő, a Szegény Dzsoni és Árnika és a Virágot Algernonnak lesz látható.

OperettA Budapesti Operettszínház szeretettel várja kedves nézőit a 2021/22-es évadban is!