Kezdőlap Hírek Otthonból okos kutyaház

Otthonból okos kutyaház

333
0
myQ Pet Portal

Az idei a CES 2021-en bemutatták a díjnyertes mQ Pet Portalt, amely minden gazdi otthonát okos kutyaházzá változtatja.

A Garage Door Company Chamberlain kifejlesztett egy tökéletesen automatikus, online vezérelhető kisállat-ajtót, mely lehetővé teszi, hogy a kutyák ki-be járhassanak, amíg gazdájuk ezt korlátozni nem kívánja a távolból.

myQ Pet Portal A 2020 végi adatok szerint 71 millió háztartásban él kisállat, tehát rengeteg gazda érez lelkiismeret-furdalást, valahányszor magára hagyja kedvencét. A myQ használatával eddig is milliók irányították, zárták és ellenőrizték a garázsajtajukat, és a technológia most már abban is segít, a gazdák megadják kedvencüknek, ami alapszükséglete – hogy szabadon kijárhasson.

myQ Pet Portal
Az oldal video streaming és kétirányú kommunikációs lehetőséget nyújt a myQ Pet Portal applikáción át – így a gazdik a nap bármelyik szakaszában kapcsolódhatnak a kutyákhoz. A technológia mellé a Kolbe Doors biztosít ajtókat különböző anyagokból és színekben, és a választott ajtót szakszerűen, az eddigi helyére szerelik be. Az ajtóba precízen beépített okos panel egy szabadalmaztatás alatt álló, emelőszerkezet szerű nyitó gépezethez kapcsolódik, ami egyénre szabott nyakörv-érzékelővel működik.

myQ Pet Portal Az eddigi kisállat-ajtókkal ellentétben a myQ Pet Portal ajtaja kívülről észre sem vehető – és össze sem vethető a hagyományos és kiábrándító fedélajtókkal.
Beril Altiner, a Chamberlain termékértékesítési igazgatója így fogalmazott a myQ Pet Portal aktualitását illetően: „2020-ban sok család tett szert négylábú barátra, hogy ezt a küzdelmes évet kellemesebbé tegyék.

De ahogy 2021-ben enyhülni kezdenek a koronavírus szigorítások, sok kutya tapasztalja majd meg, hogy élete gyökeresen megváltozik. A myQ Pet Portal képes csökkenteni a stresszt és a károkat, amit az új napi rutinra való átállás magában foglalhat. Ez egy biztonságos és kényelmes módja annak, hogy biztosítsuk a kutyák számára a szabad kijárást, ráadásul bármikor elérhetjük őket az okostelefonunkon keresztül.”

myQ Pet Portal A myQ Pet Portal fejlesztésekor a házak és a kedvencek biztonságára és a fajok széles skálájára egyaránt gondoltak – az ajtó bármelyik 4,5-40 kg súlyú kutya számára elérhető. Mivel biztonsági érzékelőkkel felszerelt, veszélytelen rajta az áthaladás. Míg a hagyományos kisállat-ajtók védtelenné teszik otthonunkat az időjárási tényezőkkel, vadon élő állatokkal és egyéb nemkívánatos vendégekkel szemben, a Pet Portalt egy automatikus csukó-záró rendszerrel látták el, mely aktiválódik, amint a háziállat áthaladt rajta. A kétoldali kamera és hang valós időben rögzíti, ahogy a kis kedvencek jönnek-mennek.