Kezdőlap Hírek Kultúra Palotakoncert – a Tizedik

Palotakoncert – a Tizedik

Fotók: Éder Vera -
209
0

Augusztus 5-én és 6-án immár tizedik alkalommal csendültek fel az operett műfaj legnépszerűbb dallamai – köztük a Szép város Kolozsvár, az Ajk az ajkon, a Honvédbanda, az Illúzió a szerelem és a Ringó vállú csengeri violám című örökzöldek – a Budapesti Operettszínház sztárjainak és ifjú tehetségeinek előadásában a Budai Vár Oroszlános Udvarában.

A Budapesti Operettszínház művészei – Bordás Barbara, Dancs Annamari, Lévai Enikő, Lukács Anita, Kiss Diána, Oszvald Marika, Süle Dalma, Széles Flóra, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Langer Soma, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt – a Vincze Balázs által rendezett gála részeként az ismert slágerek mellett igazi kuriózumnak számító zenei csemegékkel is kedveskedtek a közönségnek. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál, Jacobi Viktor, Huszka Jenő, Zerkovitz Béla, Kacsóh Pongrác és ifj. Johann Strauss ismert dalai mellett – melyeket a közönség olykor együtt énekelt az előadókkal – olyan ritkán hallható művek is felcsendültek, mint Jacques Offenbach Hoffmann meséi című művéből Olympia dala, Luigi Arditi Il Bacio (A csók) című szerzeménye, illetve Petőfi Sándor Szeptember végén című versének Huszka Jenő által megzenésített változata, amelyben mind az énekszólam, mind az orkesztráció szintjén rendkívüli drámaiság szólalt meg.

A jubileumi Palotakoncertet Pfeiffer Gyula, a Budapesti Operettszínház főzeneigazgatója vezényelte. A gálán látott produkciók nemcsak hangzásvilágukkal, de látványvilágukkal is elvarázsolták a közönséget. A vizuális hatásokban gazdag gála koreográfusai Apáti Bence, Bajári Levente, Krizsán Dániel és Lénárt Gábor voltak. A tökéletes hangzásról és látványról ezúttal is a Budapesti Operettszínház Szimfonikus Zenekara, Balett- és Énekkara gondoskodtak, a felejthetetlen élményt pedig a több száz színpompás jelmez tette teljessé.

További fotók a koncertről: