Kezdőlap Hírek Kultúra Rock-születésnap a Muzikumban

Rock-születésnap a Muzikumban

Fotók: Farkas Krisztina -
148
0

Saját dalaiból adott koncertet Dolhai Attila a Muzikum Klub & Bisztróban 2023. január 12-én. Nyolcadik, Genezis című lemezének dalai a pandémia idején születtek, a 2020-ban megjelent album élő, koncert-változatára hosszú ideig kellett várni, de a 2022-i első koncertet immár követik az újabbak. 

A közel teltházas esemény apropóját a zenész – néhány nappal korábbi – születésnapja adta, az alaphangulatot mégsem az ünnepélyesség jellemezte, hiszen az elhangzott dalok többsége meglehetősen pörgős, igazán rockos zenei világba kalauzolta a hallgatóit. Még a musical-színpadokról ismert, szinte elmaradhatatlan „Lehetsz király” (Rómeó és Júlia) is egy teljesen áthangszerelt, megújult, rockosított változatban csendült fel ezen az estén. Dolhai Attila saját dalain kívül felhangzott még az István, a királyból Koppány szólója a „Szállj fel, szabad madár” és a P. Box rock-örökzöldje „A zöld, a bíbor és a fekete” is.

Nincs élő koncert zenészek nélkül, ezen az estén egy új felállású zenekar tette teljessé a „Dolhai-koncertet”: a doboknál Brandenburg Máté ült, a billentyűkön Nagy Zsolt „Liszi”, basszusgitáron Köpöncei Dániel, gitáron pedig Derzsi Zsolt játszott.

Lévén, hogy az esemény születésnapi koncertként lett meghirdetve, természetesen az ünnepelt felköszöntése sem maradhatott el. Attila a torta mellé egy személyesen neki, személyesen a nézők-rajongók által készített ajándékot kapott: az egyedi Genezis-plakátot a jelen lévő nézők fényképe-aláírása tette emlékké. Az ünneplés hosszú percekig tartott, a meghatott művészt szinte le sem akarták engedni a színpadról.

Aki ismételni szeretne, vagy lemaradt a januári koncertről, áprilisban bepótolhatja: a Genezis dalai ekkor csendülnek fel itt ismét a Muzikumban. Akinek nincs türelme áprilisig várni, a Dolhai Klub rock and roll farsangján (Premier Kultcafé, február 24.) is találkozhat Dolhai Attilával, Nagy Zsolt „Liszi”-vel és Derzsi Zsolttal. Jegyek hamarosan válthatók Dolhai Attila honlapján. (További fotók ezen a linken találhatóak.)