Kezdőlap Hírek Kultúra Spanyolországban a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Spanyolországban a Liszt Ferenc Kamarazenekar

202
0

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a spanyol Ibermúsica meghívására érkezik az országba, ahol a két legjelentősebb koncerthelyszínen ad hangversenyt, április 19-én Barcelonában, a Katalán Zene Palotában, április 20-án a madridi Nemzeti Zenei Auditóriumban.

A két koncerten fellép Várdai István csellóművész, a zenekar művészeti igazgatója, valamint a Zeneakadémia több hallgatója is, akik a Mesterjáték program keretében már több alkalommal is közösen léptek fel a zenekarral, hiszen az együttes mindig kiemelt feladatának tekintette az utánpótlás-nevelést.

Barcelonában és Madridban Várdai István csellóművészt szólistaként hallhatja a spanyol közönség a koncerteken. Haydn C-dúr csellóversenyét adja majd elő.
A virtuóz concerto mellett a vonószenekari repertoár legnépszerűbb művei is műsorra kerülnek. Felcsendül Edvard Grieg Holberg-szvitje és Csajkovszkij Vonósszerenádja is.
A spanyol közönség számára rendkívül ismert mű, Xavier Montsalvatge Three reflections on a winter pastoral lágy, érzelmes zenéjét az együttes kimondottan a spanyol közönség számára tanulta meg, ezzel szeretne tisztelegni a kortárs spanyol zene előtt, bízva abban, hogy magyar zenei kultúrájuk eszközeivel, finom hangolásokkal egyedi megvalósítást produkál a spanyol közönség előtt.