Kezdőlap Hírek Kultúra Szárnyalt a Tizenhét hattyúk

Szárnyalt a Tizenhét hattyúk

Fotók: Juhász Éva -
279
0

2022. február 4-én mutatta be a Pesti Magyar Színház Cserhalmi György rendezésében Csokonai Lili (Esterházy Péter): Tizenhét hattyúk című monodrámáját a Sinkovits Imre Színpadon. Csokonai Lili szerepében a társulat fiatal tehetsége, Péteri Lilla látható.

Teljes teltházzal és a végén vastapssal került bemutatásra a Magyar Színház legújabb előadása, amely a felnőtt közönséget célozza meg. Esterházy Péter formabontó és új formákat teremtő remekműve teljesen elvarázsolta a nézőket. A tanulságos, érzelmekkel teli, olykor humoros monodráma minden érdeklődőt olyan üzenetekkel ajándékozott meg, melyek elgondolkoztatnak és az élet örök kérdéseire vezetik a figyelmet. A sors forgandósága, a szerelem elsöprő ereje és a lét talányos mivolta kel életre Csokonai Lili nem mindennapi életútja által.
A szerző alteregójából s egyben a történet főszereplőjéből a sok szomorúság dacára mégis valami csodálatos életigenlés, élni akarás sugárzik. A szöveg barokk stílusban íródott, amely külön íze és éltető ereje a darabnak.

A monodráma előadója, Péteri Lilla az alábbi gondolatokat osztotta meg velünk: „Ezzel a művel még az egyetemen foglalkoztam, vizsgám is volt belőle. A barokk nyelvezet nem könnyű, le kellett ülni ezzel a szöveggel és foglalkozni kellett vele, de az ember füle egy idő után rá tud állni, meg tudja szokni a hangázást és a különlegességét. Egy új oldalt fedezhetünk fel általa. Szeretném méltón átadni ezt a csodálatos művet…”

További részletek és jegyvásárlási lehetőség a Pesti Magyar Színház honlapján található.