Kezdőlap Hírek Színes virágmotívumok a frizurán

Színes virágmotívumok a frizurán

720
0
Alexis Ferrer La Favorite kollekciója

A spanyol fodrász, Alexis Ferrer már rég óta vászonként használja a hajat, de most kifejlesztett egy új technikát, amellyel élénk, a színek teljes skáláját felvonultató festményeket készíthet.

2020-as őszi kollekcióját, mely a La Favorite nevet kapta, a 18. századi textilminták inspirálták – a szabályos szőke bob frizurákat virágzó ágak, pillangók és énekesmadarak díszítik.
Alexis Ferrer La Favorite kollekciójaAlexis Ferrer 2012-ben kezdett el kísérletezni a hajra történő „fotónyomtatással”, mikor felkérték, vegyen részt a Wella Trendvision Awards-on.

Alexis Ferrer La Favorite kollekciója„A show célja az volt, hogy átvegyünk valami olyan technikát, amit eddig nemigen használtak a fodrászatban, és a fényképnyomás ideális módszernek tűnt, hogy hatásos és szemléletes módon jelenítsek meg történeteket”, fejtette ki a fodrász.

Alexis Ferrer La Favorite kollekciója2017-es 080 Barcelona Fashion Week-en Ferrer és a dizájner Txell Miras bemutatta közös kollekcióját, melyet szállítótartályok és halászok inspiráltak. A kifutón vonuló modellek arcát eltakarta a póthajukon megjelenő halászok portréja.
Alexis Ferrer La Favorite kollekciójaFerrer többször alkalmazta és sokat tökéletesítette a technikát: intenzívebb színeket alkotott, javított a képek felbontásán, végül digitális előállításra váltott. Szakmai tapasztalatát modern technológiával vegyítve Ferrer aprólékosan kidolgozott mintákat fest hajra, és a technika megannyi további lehetőséget kínál. „A 18. századi Franciaország kastélykertjei ihlettek meg”, árulja el Ferrer, „abban az időben virágok és állatok inspirálták a tervezőket, akik a legjobb textileket készítették a burzsoázia számára”.